През юли 2023 г., за втора поредна година ДАРБИ ще

...
През юли 2023 г., за втора поредна година ДАРБИ ще
Коментари Харесай

Лятната баскетболна академия на ДАРБИ отново ще събере младите таланти през юли 2023

През юли 2023 година, за втора поредна година ДАРБИ ще провежда лятна баскетболна академия с британски език в град Панагюрище. Миналото лято в нея присъединяване взеха над 70 деца на възраст от 10 до 17 години, а на академията участваха и скаути от Европа, както и треньори от Англия и Съединени американски щати.

Това лято ДАРБИ предлага на участниците избор сред два интервала на записване: от 16 до 22 юли или от 23 до 29 юли 2023 година, като е вероятен и избор на престой и за двата интервала. В кампа са добре пристигнали всички възпитаници и състезатели на възраст от 10 до 18 години, които обичат баскетбола и са подготвени да научат нови неща както в спорта, по този начин и в британския език.

Тази година в академията още веднъж ще вземат участие скаути и треньори от Съединени американски щати и Европа. Начело на спортната част ще е един от най-хубавите български баскетболисти в Националната Баскетболна Лига – Георги Боянов, както и утвърдилите се български треньори – Александър Алексиев, Михаил Капитанов, Кристияна Върбанова и Янчо Янков, които още веднъж ще предават от скъпия си опит на подрастващите.

Програмата на академията ще се организира в парк хотел „ Асарел “, а тренировките ще се организират в спортната зала „ Арена Асарел “, разполагаща с едни от най-модерните спортни уреди в България. Залата дава отговор на всички условия на интернационалните и спортни федерации и техните стандарти и критерии за осъществяване на Световни, Европейски шампионати, Купи и Турнири от най-голям сан.

По време на Баскетболна академия Дарби с изключение на всекидневните тренировки и часове по британски език, ще се провеждат няколко събития: семинари, мачове и надпревари за умения и качества. И тази година в границите на академията ще бъдат оповестени MVP играчи и в двете възрастови групи, ще има награди и медали за най-добре представилите се състезатели. Участниците ще имат опция да аплайват за 100% и частични стипендии в междинни учебни заведения и университети в Америка и Европа. Спонсори на академията за втора поредна година ще бъдат Лидл България, Дентална kлиника Medical Dent, ‘’Earlscliffe’’ boarding school, изворна вода ‘‘Бачково‘‘. Организаторите са щастливи да разгласят, че за първа година към спонсорите на академията се причислява и Декатлон България.

Баскетболната академия на ДАРБИ дава опция на млади очаквания от България да продължат своето образование и развиване в влиятелни образователни заведения от целия свят и да надградят своята баскетболна кариера.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР