През юли 2022 г. общият показател на доверие на потребителите

...
През юли 2022 г. общият показател на доверие на потребителите
Коментари Харесай

Потребителското доверие расте през юли основно заради населението в градовете

През юли 2022 година общият индикатор на доверие на потребителите се повишава с 3.0 пункта по отношение на априлското си ниво, което се дължи основно на нарасналото доверие измежду градското население.

Това сочат данни на Националния статистически институт.

Мненията на потребителите за развиването на общата икономическа обстановка в страната през последните дванадесет месеца, както и упованията за идващите дванадесет месеца, са по-малко отрицателни по отношение на предходното наблюдаване.

В съпоставяне с април се следи и понижение на скептицизма в оценките им за настъпилите промени във финансовото положение на техните семейства през последните дванадесет месеца и в упованията им за идващите дванадесет месеца.

По отношение на безработица в страната през идващите дванадесет месеца упованията са, че тя ще остане почти на априлското си ниво.

През юли оценките на потребителите за изменението на потребителските цени през последните дванадесет месеца са неподходящи. Същевременно обаче инфлационните им упования за идващите дванадесет месеца са по-слабо изразени.

Последната анкета регистрира малко по-позитивна настройка в желанията на потребителите по отношение на осъществяването на разноски за покупка на предмети за дълготрайна приложимост и за „ усъвършенствания в дома “ през идващите дванадесет месеца.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР