През юли 2022 г. е регистрирано намаление на оборота при

...
През юли 2022 г. е регистрирано намаление на оборота при
Коментари Харесай

Какво купува българинът: Храна или дрехи и обувки

През юли 2022 година е записано понижение на оборота при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения. Покупката им е намаляла с 10.2% в съпоставяне със същия месец на 2021 година. Това сочат данните на Националния статистически институт (НСИ).

В същото време е регистриран ръст при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 29.2% , излиза наяве от оповестените годишни данни. 

Ръст има и в търговията на дребно с разнородни артикули - с 9.6% , търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 6.9%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 2.3%. Оборотът понижава в търговията на дребно с компютърна и информационна техника (с 5.1%).

При месечните промени за юли т.г. по отношение на юни т.г. също се следи понижение в търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (с 3.5% ), до момента в който при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали, и търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е записано нарастване надлежно с 2.0 и с 1.2%.

По-значително повишаване в търговията на дребно е регистрирано при битова техника , мебели и други артикули за бита - с 2.6% , и търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 2.3%.

Намаление е записано при търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 5.0% , и търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.0%.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР