През юли 2012 г. полицаи намират обезглавен труп с множество

...
През юли 2012 г. полицаи намират обезглавен труп с множество
Коментари Харесай

Разследване: Всяка жена, влюбила се в кондуктор от Пловдив, умира заклана

През юли 2012 година служители на реда намират обезглавен мъртвец с голям брой прободни рани при местността Свети Илия в община Неделино. Тялото е на Василка от Пазарджик, която си изкарвала хляба като масажистка в Пловдив.

От следствието излиза наяве, че убийството е осъществено преди към месец от постоянен клиент на мъртвата жена. Той прави цялостни признания, а кървавата история се разплита. След месец ще се навършат 10 години от зверството,

Цанко Лазаров е роден през 1974 година в Пловдив. Завършил е главното си обучение с добър триумф. След това траял образованието си в СПТУ в Пловдив, само че бил изключен заради неприятна дисциплинираност, или по-точно - голям брой неизвинени отсъствия. След изключването му от учебно заведение той почнал работа в Строителни войски при татко си, само че работил там единствено няколко месеца. Впоследствие Цанко Лазаров работил като кондуктор в градския превоз в Пловдив.

Именно на това си работно място той се срещнал с Цветанка Николова, която по това време била ученичка. Двамата се влюбили, връзката им се задълбочила, а не след дълго обичаната му забременяла.

Любовната история посред им обаче приключила злокобно

В началото на 1993 година Лазаров умъртвил гаджето си с секира и нож. Удрял я и я ръгал безмилостно в региона на шията. След убийството кондукторът откраднал пари от жилището, посетил питейни заведения със собствен прочут и на сутринта лежащ на жп линия, с цел да постави завършек на живота си. Така и не съумял, защото влакът спрял в точния момент, а Лазаров си плюл на петите.

След няколко дни на независимост обаче кондукторът е арестуван от полицията и изправен пред съда. Магистратите му дават 20 години зад решетките за убийството на бременната Цвети. Лазаров е лежал в пандизите в Пловдив, София и в Кремиковци, където работил като валцовчик, заварчик и готвач.

Изтърпял наказването си и станал още веднъж свободен човек при започване на юни 2011 година Отседнал при родителите си, защото нямал прехранване, и почнал да си търси работа. Хванал се да готви в разнообразни заведение.

След като се прибирал у дома, непрекъснато се карал с родителите си. Обстановката била непоносима и при започване на идната година Цанко се изнесъл на квартира. През март 2012 година се срещнал с 34-годишната масажистка Василка Милева.

Тя живеела и работела в Пловдив. Родом била от Пазарджишко, само че след тежък бракоразвод изгубила настойничество върху децата си и се преместила в Пловдив. Наела апартамент за масажно студио.

Допълнителни приходи си докарвала, като осигурявала на някои от клиентите си “щастлив край”. Въртяла и незаконно такси. Василка си намирала другари в клубове по салса.

С момче от танците се влюбила и почнала бурна връзка. Ту се разделяли, ту се събирали. И по този начин предходна повече от година.

Тя и Цанко Лазаров се срещнали около публикация за разтривки в локален вестник. Кондукторът и готвачстанал постоянен клиент. Масажите зачестили, двамата излизали на кафе, вечеряли, отскачали и до пазара в Димитровград.

Цанко почнал да й прави дарове, носил й орхидеи

Писал й любовно писмо, упорствал за сериозна връзка. При една от срещите Василка признала, че има финансови проблеми и не можела да си заплати наема на жилището.

След няколко дни Лазаров й дал 4 бона. Парите получил от дядо си, който продал унаследен парцел. Масажистката дала обещание да му ги върне до две-три седмици на части. Обаче по този начин и не изпълнила ангажимента.

В обвинителния акт против Лазаров се показва, че пред собствен родственик той се заканил да “резне главето” на новата си другарка, в случай че продължава да го мотае.

Цанко изрично отхвърля да е замислял авансово убийството, осъществено на 19 юни 2012 година В този ден излязъл с Василка на разходка.

Тръгнали с нейната кола “Деу Ланос” към Смолян. Между с. Падина и Неделино спрели край пътя до чешма. Цанко попитал Василка по кое време ще му върне дълга, само че тя не дала отговор. Налял шише с вода робство подал. Докато пиела, извадил нож и я наръгал в корема.

„ Обичам те! “, били последнитедуми, когато се свличала на земята. Признанието обаче нямало никакъв резултат. Бившият пандизчия я хванал за косата и я пробол с ножа в шията.

Помъкнал я до ръба на стръмен склон и я бутнал. Самият той се подхлъзнал и видял, че масажистката е още жива. С едната ръка се държала за клон на дърво. Цанко още веднъж я намушкал в шията, нанесъл удар с острието в гърба. След това отрязал главата на Василка.

После смъкнал скалпа от главата. Захвърлил го надалеч. Не спрял дотук. След това отрязал тазобедрената става от торса с концепцията проверяващите да се объркат от какъв пол е жертвата и си тръгнал.

Подкарал колата на Василка към Пазарджик. Изоставил я там и тръгнал към Пловдив с рейс. Там взел своята кола, отишъл до нейната и полял със сода каустик седалките, таблото и кормилото, с цел да прикрие следите си.

Докато се прибирал към дома си, двата телефона на масажистката не спрели да звънят. Цанко открил, че я търси нейното гадже Кирил.

За да не провокира подозрение, му изпратил няколко есемеса с текст „ Обичам те! “. Кирил обаче бил твърдоглав и траял да упорства Василка да му вдигне телефона.

На идващия ден Лазаров отново пуснал известие, с цел да разсее подозренията му. Кирил обаче се усетил, че има нещо гнило.

Причината - Василка пишела с доста неточности, а известията били граматически съвършени. Пробвал отново да звънне, само че телефонът към този момент бил изключен.

Притеснен, Кирил подал сигнал в полицията, че няма и диря от Василка. През това време Цанко влезнал в жилището на масажистката и свил преносим компютър, фотоапарат и 160 лв., след което поел към Китен.

Във Facebook трансформирал местоживеенето си на Лондон и написал статус: “Може двама души да се обичат, само че ориста от време на време ги разделя”.

Около три седмици след зверството приятели на Лазаров също проникнали в жилището. Бившият кондуктор им споделил, че има за крадене и че нея я няма.

До разплитането на случая се стигнало, откакто полицията арестувала кокошкарите. Без доста старания те издали Цанко и споделили, че той ги е упътил към празния апартамент на жертвата.

Така на 16 юли 2012 година Лазаров бил арестуван

Той направил цялостни признания и не скрил и най-дребната детайлност. На идващия ден посочил на чиновниците на реда къде е станало убийството и ги насочил към разчлененото тяло на Василка.

Престъпникът: Разплаках се на третия ден

“Как по тези кокали, които откриха, взеха решение, че съм я пробол няколко пъти?”, чуди се Лазаров по-късно, когато към този момент е на правосъдната пейка.

Делото дълго престоява по бюрата на служители на реда и прокурори в Смолян, преди да пристигна в Пловдив. Окръжната прокуратура тук изиска най-тежкото наказване за Лазаров - пожизнен затвор без право на подмяна. Заради самопризнанията му обаче делото се гледа по реда на съкратеното правосъдно произвеждане.

Така Цанко е наказан на 30 години затвор. "След като убих Василка, се разплаках на третия ден. Не ми се ядеше, не ми се спеше, всеки ден четях вестник "Марица ", с цел да видя дали са я намерили”, споделя килърът пред магистратите от Окръжния съд в Пловдив./Blitz.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР