През юли 2006 г., по средата на войната на Израел

...
През юли 2006 г., по средата на войната на Израел
Коментари Харесай

Нова година, „нов Близък изток“?

През юли 2006 година, по средата на войната на Израел против Ливан, която в последна сметка умъртви почти 1200 души – преобладаващото болшинство от тях цивилни – тогавашният държавен секретар на Съединените щати Кондолиза Райс благородно хвърли офанзивата като „ родилни страдания на нов Близък изток “.

Въпреки че метафората без подозрение беше уместно ориенталистка, тя повдигна някои въпроси, защото задачата на процеса на раждане нормално не е да убие бебето. Каква роля трябваше да играят Райс и нейният началник, тогавашният президент на Съединени американски щати Джордж Буш, в метафоричното съглашение, също беше противоречиво, само че „ кръвожадни акушери “ беше една евентуална алтернатива. Това беше изключително правилно, като се има поради решението на Съединени американски щати да изпратят бързо бомби на израелската войска, с цел да оказват помощ в построяването на „ новия Близък изток “.

Министър Райс се базира на аналогията с „ родилните страдания “ в поддръжка на аргумента на Съединени американски щати, че прекратяването на огъня би трябвало да бъде осуетено непременно, с цел да се предотврати...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР