През януари Новак Джокович не бе допуснат до участие на

...
През януари Новак Джокович не бе допуснат до участие на
Коментари Харесай

Официално: Новак Джокович не бе допуснат до участие на Мастърса в Индиън Уелс!

През януари Новак Джокович не бе позволен до присъединяване на Откритото състезание на Австралия, защото не бе имунизиран и управляващите в страната взеха решение да го депортират заради " антиваксърските му убеждения ". Сега историята се повтаря и сърбинът ще пропусне и идните шампионати от категорията Мастърс 1000 - в Индиън Уелс и Маями, заради изискването за съществуване на ваксина за влизане на територията на Съединени американски щати.

При тегленето на жребия тази нощ името на Ноле фигурираше в схемата на конкуренцията, защото до последно уредниците са поддържали връзка с екипа на международния №2. Въпреки това обаче американските управляващи не са разрешили на 20-кратния първенец от Шлема да взе участие в шампионата без имунизация, за което заяви и самият Новак в последното си изказване в обществените мрежи:

" Бях автоматизирано включен в схемата за BNP Paribas Open и Miami Open, само че въпреки всичко знаех, че е прекомерно малко евентуално да получа опция да пътувам към Съединени американски щати. Центърът за заболявания и предварителна защита (CDC) удостовери, че изискванията за влизане в страната няма да се трансформират, тъй че няма да мога да играя в Съединени американски щати тази година. Желая триумф на всички играчи, които ще вземат присъединяване в тези страхотни съревнования ", написа Джокович, който взе участие единствено в един шампионат от началото на сезона.

While I was automatically listed in the and draw I knew it would be unlikely I’d be able to travel. The CDC has confirmed that regulations won’t be changing so I won`t be able to play in the US. Good luck to those playing in these great tournaments
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР