През януари индексът на световните цени на Агенцията на ООН

...
През януари индексът на световните цени на Агенцията на ООН
Коментари Харесай

Цените на хранителните стоки: Световният индекс на ООН се срина до тригодишно дъно

През януари показателят на международните цени на Агенцията на Организация на обединените нации по храните падна до най-ниското си равнище от близо три години насам, движен от поевтиняването на зърнените храни и месото.

Ценовият показател на Организацията по издръжка и земеделие (ФАО), който наблюдава най-търгуваните в международен мащаб хранителни артикули, доближи приблизително 118 пункта през януари по отношение на 119,1 през предходния месец.

" Световните експортни цени на пшеницата се намалиха през януари, водени от мощната конкуренция сред експортьорите и идването на неотдавна прибрани доставки в страните от южното полукълбо ", сподели ФАО в месечната си актуализация.

Организацията на Организация на обединените нации също по този начин уточни, че цените на царевицата са паднали внезапно, отразявайки усъвършенстваните условия на реколтата и началото на жътвата в Аржентина и по-големите доставки в Съединени американски щати.

Индексът на цените на месото се намали за седми следващ месец, защото изобилните доставки от водещи страни експортьорки намалиха интернационалните цени на птиче, говеждо и свинско месо, заяви ФАО.

Световното произвеждане на зърнени култури през 2023 година пък е напът да доближи връх за всички времена от 2,836 милиарда метрични тона - с 1,2 на 100 повече от 2022 година Производството на жестоко зърно беше закрепено на най-високото си равнище за всички времена от 1,523 милиарда тона, след промяна с 12 милиона тона нагоре този месец,предаде " Ройтерс ", цинтиран от NOVA.

" По-голямата част от проверката отразява нови публични данни от Канада, Китай (континентална част), Турция и Съединени американски щати, където композиция от по-високи добиви и по-големи реколтирани площи от предстоящото преди този момент докара до по-високи оценки за произвеждане на царевица ", уточни ФАО.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР