През януари 2020 година, точно сто години след края на

...
През януари 2020 година, точно сто години след края на
Коментари Харесай

Времето е врагът в епичния „1917“ (ВИДЕО)

През януари 2020 година, тъкмо 100 години след края на Първата международна война, носителят на Оскар режисьор Сам Мендес ще ни върне на фронта с епичната военна драма „ 1917 “.

Използвайки неповторимия си авторски жанр, Сам Мендес споделя забележителна, по едно и също време красива и жестока история за другарство, чест и жертвоготовност, и ни разкрива малко позната страна на един от най-големите и тежки военни спорове в историята на човечеството.

Отчасти въодушевен от разкази на дядото на Сам Мендес, който е деец от Първата международна война, „ 1917 “ ни води в разгара на войната, когато двама млади английски бойци Скофийлд (Джордж МакКей) и Блейк (Дийн-Чарлз Чапман) са натоварени с осъществяването на видимо невъзможна задача.

В конкуренция с времето те би трябвало да навлязат надълбоко във вражеската територия и да доставят известие, което ще предотврати стотици бойци, измежду които е и родният брат на Блейк, да попаднат в гибелен капан, квалифициран от германците, малко откакто са се отдръпнали към линията „ Хинденбург “ по време на интервенция „ Алберих “.

Сам Мендес споделя, че още през цялото време е бил изцяло сигурен, че филмът би трябвало да бъде разказан в действително време – събитията да са пресъздадени и да протичат за феновете със същата скорост, с която се изживяват от героите във кино лентата.

„ Всяка стъпка в това пътешестване, синхронът с всеки мирис на тези мъже, е неразделна и основна част от историята. И няма по-добър метод да разкажеш тази история, с изключение на посредством един нескончаем кадър “, споделя режисьорът.

Незаменим асистент на Сам Мендес в извънредно сложната реализация на този артистичен прийом е именитият оператор и притежател на Оскар Роджър Дийкинс.

„ Докато не видите кино лентата на огромен екран, не осъзнавате какъв брой завладяващо е и по какъв начин тази техника ви потапя в историята “, споделя той.

        Вижте тази обява в Instagram.                      

Публикация, споделена от 1917 (@1917) на Окт 3, 2019 в 1:30 PDT

Друга значима част за реализирането на този план са актьорите. Освен младите Джордж МакКей и Дийн-Чарлз Чапман, които влизат в функциите на Скофийлд и Блейк, Сам Мендес разчита на наличието на звезди от ранга на Колин Фърт, Бенедикт Къмбърбач и Марк Стронг, както и на потвърдили се имена като Ричард Мадън, Андрю Скот, Даниел Мейс, Ейдриън Скарбъро, Джейми Паркър и други

Сам Мендес е режисьор, продуцент и създател на сюжета дружно с Кристи Уилсън-Кернс.

Връщаме се в 1917 на 24 януари 2020 година.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР