През януари 2020 г. почти две трети - 64.2% от

...
През януари 2020 г. почти две трети - 64.2% от
Коментари Харесай

Рейтингът на президента е 64%, а на правителството - 27%

През януари 2020 година съвсем две трети - 64.2% от пълнолетните българи, споделят, че имат доверие на президента. На държавното управление имат доверие малко над една четвърт – 27.3%.

Това демонстрират данните от национално представително изследване на организация „ Афис “, извършено от 17 до 22 януари 2020 година директно и персонално в домовете на 1000 пълнолетни жители.

От измерваните институции Народното събрание е с най-нисък рейтинг - Народното събрание има доверието на една пета от гласоподавателите – 21.4%.

Единствените институции, които се употребяват с повече доверие, в сравнение с съмнение, са тази на президента (64%), Европейски Съюз (47%) и – напълно на границата с недоверието – органите на локалната власт (44%).

Доверието към президента доминира при всички електорални групи, в това число и при евентуалните гласоподаватели на ръководещата коалиция, настояват от "Афис ".

Само 15% избират държавното управление да се резервира в настоящия си състав пред следните разновидности: нови избори (33%), ново държавно управление в границите на настоящия парламент (12%) – или "по-козметичния " вид – да бъдат заменени някои министри (21%).

В момента обаче съществува отмалялост от избори – не ни разделят повече от 4 месеца от предходните, означават от "Афис ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР