През януари 2018 bTV продължи тенденцията, очертана в годишната класация

...
През януари 2018 bTV продължи тенденцията, очертана в годишната класация
Коментари Харесай

bTV оглавява зрителската класация за януари 2018

През януари 2018 bTV продължи наклонността, обрисувана в годишната ранглиста на зрителския интерес за 2017 и затвърди позицията си на най-предпочитания ТВ канал в България.

Повече от 35% от всички фенове избраха bTV в първия месец на годината, двойно повече по отношение на втората по гледаемост телевизия. Това сочат данните на единствената пийпълметрична система в страната, минала самостоятелен одит - GARB.

Новото попълнение в челото на класацията е новаторската продукция на bTV в региона на телевизионното кино - всекидневният български сериал Скъпи наследници, който се трансформира в безспорен шлагер и разумно попадна в топ 5 с близо 1 милион фенове приблизително.

Повече от 41% от всички пред ТВ екрана в делничните дни избраха Скъпи наследници от 18 часа. Сериалът е привлякъл също 38,4% от младите фенове на възраст 18-34, и близо 38% от почитателите на възраст 18-49. Повече от 300 000 неповторими гости на видео платформата btvplus.bg гледаха завладяващата фамилна история в Бели Вит онлайн.

Фаворитът на феновете, който още веднъж оглави класацията, е сериалът Сега и вечно. Повече фенове по отношение на декември 2017 - 1,230 милиона приблизително, наблюдаваха трагичните развръзки в историята през януари.

Информационният водач и източник на вести с най-високо доверие - bTV Новините в 19 ч.–добави нови фенове през миналия месец – приблизително 1,193 милиона, като доближи до близо 46% от всички пред ТВ екрана.

Сред възрастовите групи 18-49 и 18-34 bTV Новините в 19 часа устойчиво заемат първото място в класациите. В топ 5 са също bTV Репортерите и публицистичното предаване Лице в лице с Цветанка Ризова.

Неделното настоящо предаване 120 минути със Светослав Иванов е измежду десетте най-гледани стратегии за януари.

Тази заран с Антон Хекимян е единственият работен утринен блок, който попада в топ 50, като притегля 46,6% от всички ТВ фенове по това време. За съпоставяне Здравей, България по Нова събира 18,9% от всички фенове, а Денят стартира по Българска национална телевизия - 11,4%.

Сред най-гледаните български продукции през януари са още предаванията на bTV Шоуто на Слави, Карбовски: Втори проект, Папараци, Мармалад, Непознатите, CoolT, Търси се, Преди обед и Тази събота.

Селекцията на bTV от сериали и игрални филми е предпочетена от най-вече фенове през януари. Сред най-гледаните заглавия от задграничните сериали са Мата Хари, Екатерина Велика и Сърцето на града, а измежду игралните филми – Сблъсъкът на титаните, Боговете на Египет, Гневът на титаните и други.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР