През второто тримесечие на текущата година външният дълг на Китай

...
През второто тримесечие на текущата година външният дълг на Китай
Коментари Харесай

Добри новини от Китай

През второто тримесечие на настоящата година външният дълг на Китай се е съкратил с 3%. Към края на юни 2022 година неизплатеният външен дълг на Китай възлиза на 2,63 трилиона $, съгласно данни, оповестени от Държавната администрация за валутен надзор на КНР. Спрямо края на март размерът на дълга е намалял със 74,2 милиарда USD, или 3%.

Според заместник-ръководителят на държавната администрация Уанг Чунинг намаляването се дължи на фактора обменен курс. Според нея делът на средносрочните и дълготрайните дългови отговорности в общата конструкция на външния дълг възлиза на 46% към края на юни, което е с 1 процентен пункт по-малко от регистрираното равнище в края на март.

Отбелязвайки сложната външна среда, низходящия напън в международната стопанска система и неустойчивостта на международния финансов пазар, Уанг Чунинг предвижда, че в кратковременен проект външният дълг на Китай ще остане да варира в стеснен диапазон.

„ Основните индикатори за външния дълг са в границите на интернационално приетите прагове, обвързваните с тях опасности като цяло са управляеми “, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР