През второто тримесечие на година едва 447.2 хиляди български граждани

...
През второто тримесечие на година едва 447.2 хиляди български граждани
Коментари Харесай

Oт НСИ отчитат над 63% спад на туристическите пътувания през второто тримесечие

През второто тримесечие на година едвам 447.2 хиляди български жители са осъществили туристически пътувания у нас и в чужбина, което съставлява срив с 63.3% по отношение на годината по-рано, дължащ се на наложените по това време строги протовоепидемични ограничения като в страната, по този начин зад граница, демонстрират предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).
Преобладаващата част от българите, или 92.7%, са пътували през второто тримесечие на 2020 година единствено в границите на нашата страната, 6.8% - единствено в чужбина, до момента в който едвам 0.5% са пътували както в страната, по този начин и зад граница. Силно понижение по отношение на годината по-рано се следи както в броя на пътуванията в страната (спад с 55%), по този начин и на пътувалите в чужбина (срив с 86.9%), до момента в който броят на пътувалите и в страната и в чужбина се сви с цели 9.63%.
Относно структурата на разноските при другите типове пътувания, с максимален дял в страната и при пътуванията в чужбина се тези за храна, надлежно с 40.4% и с 30.7%.
През второто тримесечие на годината междинният разход при пътешестване с персонална цел на едно лице на възраст 15 и повече навършени години е 176.46 лв. в страната и 497.95 лв. в чужбина. Същевременно разноските на едно лице за професионално пътешестване са приблизително 132.34 лв. в страната и 949.46 лв. в чужбина, демонстрират данните на Национален статистически институт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР