През второто тримесечие на 2023 г. приходите на мрежата Етериум

...
През второто тримесечие на 2023 г. приходите на мрежата Етериум
Коментари Харесай

Приходите на Етериум се понижават според доклад за второто тримесечие на 2023 г.

През второто тримесечие на 2023 година приходите на мрежата Етериум (ETH) означиха забележителен спад, като се намалиха с 33.3% в съпоставяне със същия интервал на 2022 година

Тези данни бяха разкрити в отчет на Bankless. Приходите на мрежата са намалели от $1.27 милиарда на $847 милиона, което отразява предизвикателното тримесечие за DeFi пазара, което евентуално е асъдействало за спада.

Друга значима открита информация от отчета е намаляването с 6% на среднодневните дейни адреси в мрежата на Етериум. Освен това инфлационният коефициент на ETH е намалял с 213%, като е понижен приблизително от 0.71% до -0.8%, което демонстрира спад в растежа на предлагането на ETH.

Въпреки неуспехите през второто тримесечие, алткойнът остава преобладаваща мощ в DeFi пространството, демонстрирайки резистентност на фона на волатилна година.

Един от позитивните аспекти е месечното изгаряне, което надвиши 146,000 ETH, като общо досега са изгорени 3,472,331 ETH, което се равнява на $6.5 милиарда.

Този механизъм за изгаряне беше въведен с Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 по време на хард форка наименуван “ ” през август 2021 година, трансформирайки Етериум в дефлационна мрежа. По-голямата част от изгарянията идват от прехвърляния на ETH, интензивност на NFT на платформи като OpenSea и DEX с огромен размер.

Към момента на писане на публикацията един Етериум токен се прави оценка за към $1,880, което отразява 5% спад за последните 7 дни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР