През второто тримесечие на 2022 г. повечето граждани на страните

...
През второто тримесечие на 2022 г. повечето граждани на страните
Коментари Харесай

Хората все по-трудно свързват двата края


През второто тримесечие на 2022 година множеството жители на страните от Европейския съюз все по-трудно са свързвали двата края спрямо предходните тримесечия като отражение на растящите цени от началото на годината. Това сочи оповестено през днешния ден новоразработено проучване на европейската статистическа работа Евростат, проследяващо въздействието на пандемията от ковид върху изискванията на живот в 11 страни членки, съобщи Българска телеграфна агенция.

През интервала април-юни 2022 година делът на популацията, което свързва двата края елементарно или доста елементарно, варира мощно в страните от Европейски Съюз, участващи в проучването. Най-малко хора са посрещали разноските си без да изпитват усложнения в България, като едвам 3,6 на 100 от сънародниците ни са изразили сходно мнение. На другия завършек на скалата - най-голям е дълът на хората, които елементарно са посрещали разноските си за живот, във Финландия - 40,5 на 100.

Във всяка от деветте европейски страни, за които има данни, делът на хората, които са дали отговор, че елементарно или доста елементарно свързват двата края, е намалял през второто тримесечие по отношение на първото, с изключение на Италия (+0,3 процентни пункта - п.п.). Най-много този дял се е свил в Словения (-4,4 п.п.) и Австрия (-4,0 п.п.).

От друга страна делът на хората, които мъчно свързват двата края, се е нараснал във всички страни, обхванати от изследването, с изключение на Словения (-0,1 п.п.) и Финландия (-0,5 п.п.).

Отново през второто тримесечие, на тримесечна основа, най-голямо нарастване на този дял е записано във Франция (+5,6 п.п.) и Австрия (+2,7 п.п.).

Делът на популацията, което мъчно е свързвало двата края, варира измежду страните: от 11 на 100 във Финландия до 39,8 на 100 в България.

Данните демонстрират и, че над 20 на 100 от хората са имали усложнения да свързват двата края в България, Словакия, Италия и Франция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР