През второто тримесечие на 2018 година контрабандата на цигари пада

...
През второто тримесечие на 2018 година контрабандата на цигари пада
Коментари Харесай

Контрабандата на цигари рекордно ниска. Службите дебнели и фабрики за алкохол, месо, захарни изделия

През второто тримесечие на 2018 година контрабандата на цигари пада до 4,7 на 100 от пазара, демонстрират данни от изследване на продажбите на цигари посредством събиране и разбор на празни кутии. Това е най-ниското измервано до момента равнище на контрабандни цигари у нас.

Данните бяха обявени от самодейност " Срещу противозаконната търговия " пред премиера Бойко Борисов, министри, депутати и специалисти и основния прокурор Сотир Цацаров. На представянето присъстваше и основният прокурор на Бавария Рейнард Рьотле (на фотографията с Борисов).

В края на 2017 година делът на контрабандните цигари на пазара е бил 6,6 на 100, а преди една година - 7 %, сочат данните на организацията. През 2010 година контрабандните цигари са заемали 34,5 на 100 от пазара.

България има най-ниски равнища на приложимост на контрабандни цигари спрямо други страни от Европейския съюз, излиза наяве от изследването.

Според данните, даже в градове, в които преди е имало високо равнище на разпространяване на контрабандни цигари, през днешния ден се регистрират извънредно ниски равнища.

Градовете, в които се регистрират най-високи равнища на контрабандни цигари, са: Хасково - 15,3%, Велико Търново - 13,3%, Плевен - 10,7% и Перник 10%. Отчита се забележителен спад в разпространяването на нелегално популяризираните цигари в Свиленград, който до момента постоянно е бил водещ и е достигал равнища до 44%.

Докарват служащи от Молдова, от Украйна, за 2 седмици те не излизат - вътре им е оборудвано, там спят, спортуват. Работят доста подмолно и след това ги връщат, а други хора ги популяризират, изясни Бойко Борисов във връзка със схемата на деяние във фабриките за незаконни цигари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР