През втория си мандат като президент ролята на Румен Радев

...
През втория си мандат като президент ролята на Румен Радев
Коментари Харесай

Слави Василев: Радев постигна всичко в политиката

През втория си мандат като президент ролята на Румен Радев би могла да се разшири. Той към този момент е спокоен, тъй като е постигнал всичко, каквото може да се реализира в българската политика. Това сподели в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия политологът Слави Василев.

По отношение на ниската изборна интензивност Василев уточни, че политическият развой у нас " се е проточил доста дълго " и това е уморило гласоподавателите.

Освен това бих желал да кажа, че изборните описи в България от дълго време не са обновени, т.е. изборната интензивност е много по-висока от тази, която се оповестява, добави още той.

По тематиката с образуването на постоянно държавно управление политическият анализатор изрази мнение, че този път такова ще бъде излъчено поради политическата воля на партиите. В тази връзка тук идва и главната роля на президента, който ще би трябвало да подсигурява, че онази смяна, за която се бори, ще бъде осъществена от бъдещото болшинство в Народното събрание.

Неговата роля (на Радев, бел. ред.) ще е основна, имайки поради, че в новата водеща политическа групировка има двама негови някогашни министри. Борисов постоянно решаваше проблемите ad hoc, до момента в който Кирил Петков въплъщава генерализационната смяна на българската политика, означи в умозаключение Слави Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР