През втория ден от новата седмица в по-голямата част от

...
През втория ден от новата седмица в по-голямата част от
Коментари Харесай

Предупреждение за лошо време: вижте къде ще има много дъжд и сняг

През втория ден от новата седмица в по-голямата част от страната денят ще стартира със слаби превалявания от дъжд, като по-значителни ще са те над източните региони. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток.

Максималните температури ще са към 4-8°С, по-високи по Черноморието – до 9-10°С.

Предупреждение за неприятно време

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предизвестия за предстоящо неприятно време, годни за вторник.

Забележка: Картата демонстрира местата, където те са най-вероятни, само че явленията няма да покриват цялата повърхност.

Жълт код: Издаваме код за краткотрайни, само че интензивни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв.м.

Предупреждение за предстоящ натоварен снеговалеж

За планините е издадено предизвестие за предстоящи интензивни превалявания от сняг и мощни пориви напразно, като над 1100-1200 метра снежната завивка може да надмине 20-30 см. Предупреждението е маркирано на картата с тъмносин цвят.

Времето в София:

През нощта против вторник ще превали слаб дъжд. Минималната температура ще е към 2 °С.

През деня ще доминира облачно време. Ново активизиране на преваляванията чакаме следобяд, като те ще са примесени със сняг. Максималната температура ще бъде към 6°С.

Времето в планините:

Ще е най-вече облачно с превалявания от сняг. Ще се образува и нова снежна завивка. Ще духа сдържан вятър от югоизток. По-значителни превалявания от сняг чакаме над Централна Стара планина и Рило-Родопския масив.

Максималната температура на 1100-1200 метра ще е към минус 2°, на 2000 метра - към минус 10°.

Времето по Черноморието:

Ще доминира облачно време с чести превалявания от дъжд. По-значителни ще са на нос Емине и в Югоизточна България, където предстоящите количества дъжд ще са сред 20-35л/кв.м. Максималните температури ще са 7°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Не се чакат завишавания на равнищата на ФПЧ.

Времето на Балканите:

През идващите 48 часа времето над Балканите ще се дефинира от идващ средиземноморски циклон, позициониран над Южна Гърция. На доста места из полуострова ще превали слаб дъжд, като по-значителни ще са преваляванията над Йонийско море и Южна Гърция. Значителни превалявания от сняг се чакат над планинските региони от Централна и Южна България.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР