През втората година от пандемията от COVID-19 повечето певци се

...
През втората година от пандемията от COVID-19 повечето певци се
Коментари Харесай

Музика и COVID-19: Албумите на 2021 г.

През втората година от пандемията от COVID-19 множеството артисти се задържаха в домовете си и доста от тях използваха времето, с цел да издадат албуми.

С нова музика зарадваха почитателите си Елтън Джон, Ник Кейв, Дрейк, Били Айлиш, Джъстин Бийбър, Ед Шийран, Адел.

Дори ветераните от АББА изненадващо се включиха на пазара след 40-годишна пауза, а Тони Бенет завърши кариерата си на 95 години с втория си албум с Лейди Гага.

И до момента в който във Англия за албум на годината радио 6 на Би Би Си избра "Sometimes I Might Be An Introvert " на Литъл Симз, в Съединени американски щати достойнството съгласно "Билборд " се падна на "Dangerous: The Double Album " на кънтри артиста Морган Уолън. Въпреки че Дрейк зае пето място в класацията за албумите на "Билборд ", той стана за повторно реализатор на годината на изданието освен с новия си албум, само че и тъй като осем от старите му опуси непрекъснато участват в класациите му.

Нито Литъл Симз, нито Морган Уолън попаднаха в селекцията на Американската звукозаписна академия за претенденти за премия "Грами ". Дрейк беше номиниран за рап албум и за рап осъществяване на годината, само че се отхвърли от достойнството. Той не се обоснова, само че и преди е недоволствал, че Академията го включва единствено в селекцията за рап категории.

Номинациите за премиите "Грами " господства младият артист Джон Батист, определян като неповторим актьор на своето потомство, "възпламенил " нюйоркските подиуми. Той се съревновава в 11 категории в няколко жанра, измежду които джаз, темп енд блус, американска коренна музика. Сред номинациите му са във водещите категории за албум на годината за "We Are'' и за запис на годината за "Freedom ".

Останалите номинирани за албум на годината за премията "Грами " са Тони Бенет и Лейди Гага за "Love For Sale ", Джъстин Бийбър за "Justice ". Доджа Кет за "Planet Her ", Били Айлиш за "Happier Than Ever ", Хър за "Back Of My Mind ", Лил Нас Екс за "Montero ", Оливия Родриго за "Sour ", Тейлър Суифт за "Evermore ", Кание Уест за "Donda ".

Вторият албум на Били Айлиш не се задържа толкоз дълго в класациите, колкото първият, който я направи световноизвестна. Затова пък "Sour " на Оливия Родриго сложи върхове и от двете страни на океана. Адел през първата седмица от излизането на пазара на "30 " реализира повече продажби във Англия от всички в топ 40 на класацията на страната.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР