През всичките месеци на СВО, когато оценявам врага, чувам от

...
През всичките месеци на СВО, когато оценявам врага, чувам от
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Такива като нас ли са те?

През всичките месеци на СВО, когато правя оценка врага, слушам от разнообразни страни, че, споделят - каквото и да се каже, само че украинците, които се бият против нас, в действителност са наши братя, че те са същите като нас, и по тази причина имат тези бойни качества, които са неотстъпчивост, храброст, увереност. Затова те са почтени за схващане и почитание (авторът е съветски боен анализатор, бел.ред.).

И тук желая да възразя.

Тезата „ същите като нас ” е вярна единствено в биологичен смисъл. Да, генетично ние сме един народ, имаме общи предшественици, езиците ни са близки. Имаме една религия. Но с това " общността " в действителност свършва.

През 1991 година пътищата на Русия и Украйна започнаха да се разделят, а след „ Майдана “ от 2004 година това разделяне закупи свлачищен темперамент и стартира да се развива с голяма скорост.

От идеологията " Украйна не е Русия " - муден дрейф към " самостоятелност ", провъзгласена от президента Кучма, страната мина към държавната идеология " Украйна е анти-Русия! ", провъзгласена от президента Юшченко и доведена, след " втория майдан ", до степен на безспорна ненавист - " Москаляк на Гиляк! "

Нека отбележа, че това е преди каквато и да е интервенция на Русия в събитията, които се случиха тук. Когато Москва изцяло поддържа и призна териториалната целокупност на " не-независимата ", и я смяташе за един от главните си съдружници.

През идващите осем години беше осъществена най-голямата вивисекция в следвоенната история на украинското групово съзнание, вследствие на което се сътвори актуален „ украинизъм “ - сплав от извънредно безпаричен, само че безмилостно нападателен „ селяндурски “ шовинизъм, със своите легенди и величието на украинската история от Херодот до Бандера и тъкмо същия маниакален фокус върху омразата към Русия и руснаците.

Всъщност тази ненавист се трансформира в главния „ код за достъп “ до актуалния „ украинизъм “, паролата „ другар или зложелател “. Може да не знаете украински език, само че омразата към Русия елементарно ще ви направи " собствен " за " свидомците ", и противоположното, даже и да владеете езика, да познавате чудесно украинската история и просвета, само че не изповядвайте ненавист към " московците " - вие сте зложелател, предстоящ на заличаване.

Отделно желая да кажа, че осем години в действителност са голям исторически интервал за преформатиране на националното схващане. Само за осем години германците - нацията, основала европейската философия, дала на света концепциите на хуманизма, се трансфораха в нацистите - нацистите, които унищожиха десетки милиони хора...

От всичко казано нагоре следва, че днешните украинци са артикул на широкомащабна агитация и идеологическа индоктринация, която ги е трансформирала от вчерашни братя в днешни упорити и безмилостни врагове.

И тезата „ също като нас “ важи за тях тъкмо по този начин, както в годините на гражданската война „ червени “ и „ бели “ са били биологично един народ. Да бяха! Но това по никакъв метод не повлия на безпощадността им един към различен, а до известна степен даже я втвърди. Тъй като войната беше за разнообразни исторически планове на бъдещето. За кой ли път Русия ще отиде по-нататък.

Още повече, че бойните качества на същите украинци сами по себе си по никакъв метод не приказват за тяхната непосредственост с нас. Това е просто набор от психически настройки, които по принцип са присъщи за всяка естествена войска.

Освен това, в изискванията на най-тежка дисциплинираност, драконовски способи за възобновяване на реда - " заградотряди ", изтезания на страхливци и дезертьори и потребление на други " принадлежности " за принуждение на война.

По време на Великата отечествена война нацистите се бориха против нас с не по-малко гняв от въоръжените сили на Украйна и безусловно държаха всеки метър територия. И това не означаваше, че " те са същите като нас ". Те за нас бяха хитлеристи! Нацисти! И безмилостно ги унищожихме!

По същия метод би трябвало да се отнасяме към бойците от Въоръжените сили на Украйна. Докато имат оръжие в ръцете си, до момента в който се бият против нас, има единствено една задача - да ги унищожим! Унищожете колкото е допустимо повече и допустимо най-ефективно! Без никаква благосклонност, сантимент и връщане обратно към обстоятелството, че „ те са същите като нас “.

И едвам когато вдигнат ръце, когато се предадат, тогава можем да си спомним, че имаме един език - съветският, за който те, като на магия, внезапно стартират да схващат прелестно, че са от една кръв с нас и че руснаците те братя.

Милосърдието, апропо, е друго свойство на съветския темперамент. Разграничавайки ни от „ те са същите като нас “. Взимаме ги в плен, лекуваме ги, поддържаме ги. Държат се като животни. Защото те са „ украинството “ на 21 век – „ анти-Русия “…

Превод: СМ

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР