През вчерашния ден в двубой от осминафиналите на Ролан Гарос

...
През вчерашния ден в двубой от осминафиналите на Ролан Гарос
Коментари Харесай

Руне за спорната ситуация и пропуска на съдията: Такъв е животът, случват се грешки

През вчерашния ден в дуел от осминафиналите на Ролан Гарос се развихри извънредно противоречива обстановка, в която съдията на стола позволи явна неточност, коствала пробив на Франсиско Серундоло в мача против Холгер Руне. При осъществяване на удар от страна на аржентинеца топката отскочи два пъти, само че това остана неусетно от основния съдия Кадер Нуни. Той отсъди преиграване, спечелено от датчанина, който напълно скоро осъществя пробив и поведе с 3:1 в третия сет.

След края на срещата мнозина се изрекоха отрицателно по адрес на скандинавеца поради това, че не си е признал за двойни отскок на топката, но самият той на конференцията си отхвърли да поеме виновност за противоречивия миг.

" Когато доближих до топката, не видях, че отскача два пъти. Тогава просто се пробвах да я стигна. Впоследствие изгледах обстановката на екраните и беше явно, че става въпрос за двоен отскок. Беше късно обаче да се направи каквото и да било, тъй като точката към този момент беше в историята и резултатът бе разгласен. Съжалявам за него. Но нали знаете - това е тенис, това е спортът. Случва се и съдиите да вършат неточности. Понякога в мой ущърб, от време на време против противника ми. Такъв е животът ", сподели международният №6, който надви след 4-часова борба на корта и дълъг тайбрек в решителния пети сет.

" Mi dispiace per Cerundolo ma anche gli arbitri sbagliano "
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР