През вчерашния ден Рафаел Надал нагледно демонстрира защо е наричан

...
През вчерашния ден Рафаел Надал нагледно демонстрира защо е наричан
Коментари Харесай

Надал: Алкарас е по-добър от мен в момента, но ще се опитам да спечеля

През вчерашния ден Рафаел Надал образно показва за какво е именуван Краля на клея, когато обезврежда цели четири мачбола, с цел да надиграе Давид Гофен и по този метод да продължи към четвъртфиналната фаза на Мастърса в Мадрид. Сега за 21-кратния първенец от Шлема следва не по-лек конфликт, защото ще срещне своя съотечественик Карлос Алкарас. Двамата се изправиха един против различен в същия шампионат тъкмо преди една година, само че тогава нещата стояха по различен метод и Рафа се поздрави с елементарен триумф. 19-годишният испанец обаче показва сериозен напредък в хода на тази една година, която измина от последната среща посред им в Caja Magica, и през днешния ден ще стъпи на корта като част от първите 10 в света. Самият Надал пък към момента не демонстрира най-хубавата си форма и съобщи, че Алкарас е по-добър от него сега:

" Това ще бъде доста, доста сложен мач, несъмнено. Мисля, че той е по-добър от мен сега. Наясно съм също по този начин с това, с което разполагам на този стадий като благоприятни условия. Мисля, че съм доста реален човек, това не ме кара да нямам доверие, че мога да печеля, само че през днешния ден мисля, че Алкараз е в по-добро физическо положение и е по-способен. Дойдох тук без да играя два месеца. Той е по-млад, тъй че има тази спомагателна сила.

Ще се опитам да направя колкото е допустимо повече, с цел да бъда конкурентен. Разбира се, ще се опитам да печеля мача, само че какъвто и да е резултатът, тази седмица е нещо позитивно за мен в бъдеще. За мен в края на деня по-важното е кой ще бъде по-добър след три седмици на Ролан Гарос. Това е моята цел " - приключи Матадора.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР