През вчерашния ден Новак Джокович и Даниил Медведев се изправиха

...
През вчерашния ден Новак Джокович и Даниил Медведев се изправиха
Коментари Харесай

Джокович: Не искам да разкривам пред опонентите си през какво преминавам в момента

През вчерашния ден Новак Джокович и Даниил Медведев се изправиха един против различен в мач без никаква тежест за крайното класиране в Червената група на тазгодишния Финален Мастърс в Торино. Сърбинът обаче за следващ път сподели, че във всеки мач единствената му цел е успеха и нищо по-малко, и макар че в дадени моменти от дуела показва явни признаци на цялостно безсилие, то в последна сметка победи след над три часа престой на корта. 

По време на конференцията си след края на срещата 21-кратният първенец от Шлема бе запитан на какво са се дължали всички тези проблеми от физическо естество. В отговор на това Ноле успокои почитателите си, че повода за тях не е травма, а сериозната отмалялост, провокирана от оспорвания мач с Медведев.

" Става въпрос само за отмалялост от изтощителната борба. Това е всичко, което мога да кажа. Не е тип заболяване или травма. Нямаше съответна част от тялото, която да ме тормози. Беше просто изцяло физическо безсилие поради продължителните разигравания. Всеки има дни, в които не се усеща по най-хубавия вероятен метод физически. Това се случи с мен през днешния ден. Случиха се доста разнообразни неща, само че няма да влизам в детайлности, тъй като не мисля, че това е мястото, където да го направя. Не желая да разгадавам пред съперниците си тъкмо през какво преминавам сега.

Не съм най-свежият човек сега, както може би бях през вчерашния ден. Горд съм, че съумях да намеря метод, тъй като считам, че изискуем на себе си, на екипа си и на хората, които са пристигнали да ни гледат, да опитаме да дадем най-хубавото от себе си във всеки един миг. Чувствам, че всяка една огромна победа против най-хубавите играчи в света, в тази ситуация Медведев, само може да усили увереността ти. Не се тормозя за физическото си положение, защото притеснението лишава от скъпа сила, от която ще нуждая се ", добави още някогашният №1.

Djokovic: " Everyone has one of those days where they struggle more physically. For me that was today. I don`t want to reveal to my opponents what I`m going through. "
— Luigi Gatto (@gigicat7_)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР