През вчерашния ден на Мастърса в Мадрид се изигра и

...
През вчерашния ден на Мастърса в Мадрид се изигра и
Коментари Харесай

Програмата в Мадрид: Алкарас срещу Зверев в повторение на финала от миналата година

През вчерашния ден на Мастърса в Мадрид се изигра и останалата половина от мачове от третия кръг в испанската столица, като към този момент се знаят имената на най-хубавите 16 в надпреварата, до момента в който дамите към този момент оформиха четвъртфиналните конфликти между тях. С това към този момент настъпва време за дуелите от същинската фаза на конкуренцията, противопоставящи на корта, едни против други представители на топ 20, като несъмнено гвоздеят в програмата е повторението на финала при мъжете от предходната година, а точно срещата сред Карлос Алкарас и Александър Зверев. 

Топ поставеният в схемата и германецът с изключение на всичко са и последните двама първенци в испанската столица, като преди тъкмо 12 месеца Карлитос обра овациите и се наложи над олимпийския златен медалист с разгромното 6:3 6:1, когато го смъкна от трона в конкуренцията и сложи основите на мощното си показване на родна земя. Към момента предимство в съперничеството им е на страната на Саша, който води с 3:1 триумфа, взимайки своя реванш за случилото се в Мадрид в четвъртфиналният им мач на Ролан Гарос, което в допълнение ускорява заряда на идния дуел, който е трети подложен в програмата на стадион " Маноло Сантана " и ще започва не преди 17:00 часа.

Още на централния корт в хода на деня пък ще забележим съветското дерби, противопоставящо двамата положителни другари Андрей Рубльов и Карен Хачанов, първият от които надделя точно сънародника си на Мастърса в Монте Карло по пътя си към купата в Княжеството. В програмата място също намират двата четвъртфинални конфликта при дамите, в които присъединяване ще вземат Арина Сабаленка, Маяр Шериф, Ирина-Камелия Бегу и Мария Сакари, до момента в който в последния мач за деня феновете ще следят един от домакинските представители в лицето на Бернабе Сапата Мирайес, който среща финалиста от Аустрелиън Оупън - Стефанос Циципас.

Същевременно на втория по величина корт " Аранча Санчес " ще се изиграят останалите пет дуелът от осминафиналната фаза при мъжете, като главно внимание към себе си притеглят двамата състезатели с най-вече победи в Тура от старта на 2023-та година, а точно лидерът по този индикатор Даниил Медведев и неговият преследвач Тейлър Фриц. Двамата германци Ян-Ленард Щруф и Даниел Алтмайер, които откриха място в главната скица на конкуренцията под формата на " щастливи губещи " пък ще се опитат да създадат идната крачка в шампионата, търсейки място във финалната осмица.

Програмата за вторник в Мадрид:

Manolo Santana Stadium (начало 12:00 часа):

1. Карен Хачанов - Андрей Рубльов

2. Маяр Шериф - Арина Сабаленка (не преди 14:00 часа)

3. Карлос Алкарас - Александър Зверев (не преди 17:00 часа)

4. Мария Сакари - Ирина-Камелия Бегу (не преди 21:00 часа)

5. Бернабе Сапата Мирайес - Стефанос Циципас

Arantxa Sanchez Stadium (начало 12:00 часа):

1. Жауме Мунар - Даниел Алтмайер

2. Аслан Карацев - Даниил Медведев

3. Борна Чорич - Алехандро Давидович Фокина

4. Тейлър Фриц - Жижен Жан

5. Ян-Ленард Щруф - Педро Качин

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР