През вчерашния ден Григор Димитров отстъпи на Александър Зверев в

...
През вчерашния ден Григор Димитров отстъпи на Александър Зверев в
Коментари Харесай

Българските успехи на РГ продължават: Радулов и Дженев също достигнаха до 1/8-финалите!

През вчерашния ден Григор Димитров отстъпи на Александър Зверев в осминафиналите на Ролан Гарос при мъжете, само че това надалеч не значи, че българското присъединяване в Париж е завършило, защото родните ни представители при юношите и девойките не стопират да жънат триумфи. След като през вчерашния ден Ива Иванова се класира за осминафиналната фаза на шампионата, през днешния ден нейния образец последваха още Илиян Радулов и Адриан Дженев.

Първи своето място измежду най-хубавите 8 в конкуренцията си обезпечи Дженев, който не срещна никакви усложнения срещу Михай Александру Коман от Румъния и след единствено 63 минути игра подпечата крайната си победа с 6:1 6:3. Видимо от резултата, родният ни представител държеше самодейността във всеки един миг от конфликта, като още в самото начало пое контрола и поведе с 5:0, след което придвижи безпогрешните си изяви и във втория сет, с цел да може скоропостижно да затвори срещата в своя изгода.

От своя страна, Радулов, който е подложен под номер пет в схемата, имаше втори следващ тежък дуел в Париж, само че още веднъж съумя да излезе като краен победител. След като на старта трябваше да прави поврат, през днешния ден българинът, въпреки и мъчно, въпреки всичко съумя да затвори мача си против Пол Барбие Газеу в поредни сетове, оформяйки крайното 7:6(5) 7:5. Както в откриващия сет, по този начин и във втората част двамата съумяха да запазят постоянно високо равнище в изявите си и пробивите съвсем напълно отсъстваха, само че в решителните моменти нашият съотечественик сподели по-голяма непоклатимост в играта си и справедливо се поздрави с крайната победа.

В борба за място на четвъртфиналите Радулов ще се изправи против 10-ия подложен Жоао Фонсека, до момента в който Дженев чака спечелилия от конфликта сред Даруин Бланч и Антоан Гибодо.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР