През вчерашния ден бяха изиграни всички оставащи мачове от четвъртфиналната

...
През вчерашния ден бяха изиграни всички оставащи мачове от четвъртфиналната
Коментари Харесай

1/2-финалите в ИУ: Зрелището Швьонтек-Рибакина; Шампионката от АО срещу световната №7

През вчерашния ден бяха изиграни всички оставащи мачове от четвъртфиналната фаза на Мастърса в Индиън Уелс, като станаха ясни имената на тенисистките, намерили място във финалната четворка на конкуренцията. Без време за губене, още през днешния ден следва да научим кои две състезателки ще излязат в спор за трофея в Калифорния, само че преди този момент би трябвало да се изиграят конфликтите от полуфиналната фаза, в които ще проследим директни дуели сред представителки на челната десетка на класацията на WTA.

Програмата на сингъл в " Златния щат " ще бъде открита със съревнованието, противопоставящо шампионката от Аустрелиън Оупън - Арина Сабаленка, която има 17 победи в 18 мача през сезона, и миналогодишната подгласничка в шампионата - Мария Сакари. Досегашното им съревнование пък предвещава извънредно оспорван дуел, откакто беларуската има минимално преимущество в салдото на триумфите, водейки с 4:3 триумфа. Несъмнено от старта на конкуренцията до момента международната номер 2 е надалеч по-убедителна в изявите си, като е изгубила едвам един сет, до момента в който гъркинята трябваше да реализира цели три обрата в общия резултат, с цел да заслужи мястото си в тази фаза на надпреварата. Двубоят им е подложен под номер три в програмата и плануваното му начало е не преди среднощ българско време.

Впоследствие на корта в Индиън Уелс ще излязат две от тенисистките, завоювали най-малко една купа от Големия шлем в хода на предишния сезон, а точно Ига Швьонтек и Елена Рибакина, чиито борби постоянно приковават съществено погледите към себе си. Любопитното в тази ситуация е, че макар наложената от полякинята доминация в последните 12 месеца, то тя към момента няма победа над шампионката от Уимбълдън, която я надигра при досегашните им две срещи, втората от които датира от тазгодишното Открито състезание на Австралия. Въпреки това, то международната номер едно, защитаваща трофея си в конкуренцията, бива съществено фаворизирана, поради обстоятелството че моментното ѝ положение вероятно е по-добро от това на представителката на Казахстан, която до неотдавна лекува травма и прекара доста повече време на корта за мачовете си дотук в Калифорния.

Несъмнено дуелът, избран като мача на деня, дава обещание следващото представление по оста Швьонтек-Рибакина, като се чака да започва не преди 03:00 часа българско време. В финален мач за деня пък феновете ще имат опцията да следят своите любимци и сегашни първенци в шампионата - Джак Сок и Джон Иснър, които в опит да намерят място на втори следващ край в конкуренцията ще би трябвало да преодолеят съпротивата на носителите на трофея в Доха - Рохан Бопана и Матю Ебдън.

Пълната стратегия в Индиън Уелс за петък:

Stadium 1 (начало 20:00 часа):

1. Барбора Крейчикова/Катерина Синякова - Шуко Аояма/Ена Шибахара

2. Беатрис Хадад Мая/Лаура Зигмунд - Мию Като/Атила Сутяди 

3. Мария Сакари - Арина Сабаленка (не преди 00:00 часа)

4. Ига Швьонтек - Елена Рибакина (не преди 03:00 часа)

5. Джак Сок/Джон Иснър - Рохан Бопана/Матю Ебдън (не преди 05:00 часа)

Stadium 2 (начало 03:00 часа):

1. Нийл Скупски/Уесли Кулхоф - Сантиаго Гонсалес/Едуар Роже-Васлен

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР