През вчерашния ден бе сложен край на спекулациите с участието

...
През вчерашния ден бе сложен край на спекулациите с участието
Коментари Харесай

Виландер: Вече няма смисъл от дебата за това кой е най-великият тенисист

През вчерашния ден бе комплициран завършек на спекулациите с присъединяване на Новак Джокович в тазгодишното издание на US Open, откакто сърбинът публично се отдръпна от присъединяване в конкуренцията, повода за което е, че Съединени американски щати не трансформираха здравните разпореждания. Според тях всички задгранични жители би трябвало да дават документ за премината имунизация при влизане на територията на Съединени американски щати, с какъвто 21-кратният първенец от Големия шлем не разполага. 

По този метод рекордьорът по брой седмици на върха на ранглистата бе лишен от опция да преследва 22-ри " мейджър " трофей, който щеше да го изравни с Рафаел Надал по този индикатор. Това ще бъде втори шампионат от Големия шлем за годината, който белградчанинът пропуща, откакто през януари по същата причина не бе позволен до присъединяване и на Аустрелиън Оупън, извоюван от Матадора след това. 

Наскоро Джон Макенроу изрази мнение, че Надал е най-големият печеливш от въпросната обстановка, защото в отсъствието на Джокович възможностите му за успех се усилват доста. Днес сходна позиция зае и различен някогашен №1 в лицето на Матс Виландер, който съобщи, че състезанието за великолепие към този момент е несвоевременно, имайки поради какъв брой шампионати пропусна сърбинът поради решението си да не се имунизира.

" Дебатът за това кой е най-великият тенисист всред представителите на Голямата тройка към този момент губи смисъл, тъй като на Новак не му е позволено да играе. Смятам, че в бъдеще ще приказваме най-много по какъв начин тримата най-велики играчи в историята са играли едновременно. Вероятно това е нещото, което ще запомним и което ще има най-голямо значение ", разяснява шведът.

Mats Wilander: " The GOAT race between the Big 3 is becoming irrelevant because Novak is not allowed to play. We will just remember that the three greatest players on the men`s side of all time happened to play at the same time. "
— Luigi Gatto (@gigicat7_)

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР