През ваканционните дни полицаи ще провеждат срещи с ученици, за

...
През ваканционните дни полицаи ще провеждат срещи с ученици, за
Коментари Харесай

Полицията в Шумен със специална акция за безопасността на децата през лятото

През ваканционните дни служители на реда ще организират срещи с възпитаници, с цел да ги направляват по какъв начин да пресичат безвредно. Ще им припомнят и разпоредбите за придвижване, когато са с колела, оповестява Българска национална телевизия.

Биляна Стоянова има три деца и счита, че проучването на пътните правила не би трябвало да завършва в 4 клас.

Децата стават дейни участници в придвижването на по-голяма възраст, когато тръгнат с велосипедите и не съблюдават наученото.

Специално внимание ще се обръща на велосипедистите, които са на всички места в града. Често те пресичат без да се оглеждат и основават рискови обстановки.

Васил, на 8 години: Карам колелото и на тротоара, само че някой път там има трева и може да падна и карам доста покрай тротоара.

От началото на годината при пътни произшествия са потърпевши 7 деца.

инсп. Мирослав Миронов, Пътна полиция-Шумен: Много постоянно ни прави усещане, че всички те са разсеяни, употребявайки мобилните телефони и същите са загледани в тях, с сложени в ушите си слушалки, което от време на време може да изиграе доста неприятна смешка.

Заедно с ежедневния надзор ще се организира и още една разяснителна акция. Когато пътното произшествие е с леки материални вреди, не е нужно да се чака полиция. Водачите сами могат да попълнят двустранен протокол. Това ще им спести нерви, време и санкции, припомнят от Пътна полиция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР