През уикенда свързаната със Северна Корея Lazarus Group изпра 17,000

...
През уикенда свързаната със Северна Корея Lazarus Group изпра 17,000
Коментари Харесай

Севернокорейски хакери изпраха 17,000 ETH от Harmony

През уикенда свързаната със Северна Корея Lazarus Group изпра 17,000 ETH, получени от хака на Harmony, който извърши предходната година.

Lazarus Group, хакерската група, обвързвана със Северна Корея, е изпрала 17,000 ETH от офанзивата на моста Harmony, която извърши предходната година. Преводите са осъществени през уикенда, а общата сума надвишава $27 милиона.

Анализаторите на криптопазара и блокчейн откривателят ZachXBT разгласиха информация за придвижването на средствата на 29 януари. Той първо видя, че Lazarus е трансферирал 11,304 ETH, като изброи главните участващи адреси .

Средствата са били изпратени на шест тържища, а ZachXBT означи 14 адреса, които са били свързани с тегления на BTC. Някои тържища са замразили средствата, макар че не е ясно каква част от тях са били замразени, откакто средствата са почнали да се движат.

Това е следващ ход от страна, за която е известно, че таргетира крипто бранша, като мнозина считат, че средствата отиват за финансиране на програмата ѝ за нуклеарни ракети. Много разбори свързват Lazarus Group с няколко офанзиви на криптопазара.

По-рано този месец бяха трансферирани $63.5 милиона, откраднати от Harmony

Това е вторият път, в който средства, свързани с Lazarus Group, се реалокират този месец. В средата на януари групата трансферира $63.5 милионаа от същата офанзива на Harmony. С това общата сума, изпрана този месец, доближава към $93.5 милиона.



Ако групата желае да изпере пари, което допуска, че Северна Корея укрепва хазната си, може да се случат още такива прехвърляния на средства. Групата е правила и други офанзиви на криптопазара, а други такива средства, които чакат за прекачване, може би съществуват.

ФБР: Lazarus Group стои зад хака на Harmony

Миналата седмица ФБР удостовери, че Lazarus Group стои зад офанзивата на моста Harmony. По това време Binance и Huobi съумяха да възстановят над 124 BTC. Междуверижните мостове се трансфораха в желана цел за офанзиви, като това съставлява 50% от всички DeFi експлойти.

Може би най-значимата офанзива, която се организира през предходната година, беше офанзивата на Ronin от страна на Lazarus Group, в която бяха откраднати над $600 милиона. Тя подтикна DeFi фирмите да дадат приоритет на сигурността, въпреки че злонамерените персони наподобява към момента таргетират DeFi пазара, търсейки недостатъци.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР