През уикенда ще застудее значително, ще има и валежВ съботния

...
През уикенда ще застудее значително, ще има и валежВ съботния
Коментари Харесай

Кога ще се завърне топлата есен? Отговорът тук

През уикенда ще застудее доста, ще има и дъжд

В съботния ден времето над нашата страна ще се дефинира от средиземноморски циклон. Ще бъде облачно и с превалявания, тук-там - обилни по количество. В Югоизточна България ще има и гръмотевици, предава Нова тв.

В 17 области от страната е разгласен вторият по степен на заплаха оранжев код. На тези места се чакат превалявания до 60 л/кв.м. В останалите 11 области кодът е жълт и предстоящите количества са до 35 л/кв.м.

Ще духа сдържан вятър от север-североизток и с него ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намалят и към 14 часа ще са от 8-10 градуса тук-там в Западна България и 16-18 градуса - в югоизточните региони.

Със захлаждането, по здрач и през нощта против неделя, в регионите с надморска височина 600-700 метра, дъждът ще минава в сняг.

В планините в събота ще бъде облачно, прохладно и с превалявания най-вече от сняг, а на височина под 1200 - от дъжд. Привечер бяла пелена ще покрие и по-ниските елементи.

В неделя, от запад, преваляванията ще стопират, най-късно - в североизточните региони. Ще остане най-вече облачно и прохладно. Максималните температури ще са едвам сред 10 и 15 градуса, в североизточните региони - и по-ниски.

През първата половина от идната седмица ще има късмет за повече слънце. Вятърът последователно ще отслабне, само че заран ще е студено. На обособени места в низините ще се образува мъгла. Дневните температури ще се покачват постепенно и в сряда и четвъртък отново ще доближават към 20 градуса. 

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР