През уикенда се проведе традиционният вече любителски турнир – Santa

...
През уикенда се проведе традиционният вече любителски турнир – Santa
Коментари Харесай

Завърши пореден турнир на Interactive Tennis ITL

През уикенда се организира обичайният към този момент любителски шампионат – Santa Marina Open. Надпреварата се състоя за девета поредна година и този път се играха формати – сингъл мъже/жени, смесени двойки, както и двойки мъже.

При мъжете над всички беше Атанас Апостолов, до момента в който при дамите решителен първенец стана Ваня Желязова. Двамата завоюваха огромните награди – уикенд за двама в Свети Иван Рилски в Банско.

При двойките мъже преобладаваха проектант Симеон Симеонов и Милен Балтов, които участваха в този шампионат за девети следващ път. При смесените двойки обаче феновете станаха на извънредно стабилен тенис и дуетите оставиха удовлетворени феновете. Мадлен Дойчинова и Адриан Петров трябваше да пазят купата си, само че позволиха загуба на старта в групите с 1:2 от Искра Бочева и Симеон Симеонов. Въпреки нея, те съумяха да продължа към квалификационната фаза, а на полуфиналите отстраниха семейство Балтови, които участваха за пръв път в шампионата, откогато се причисли новият член на фамилията им – Алин.

Във финалния дуел те срещнаха двойката Ваня Желязкова и Кирил Янков, които преди старта на тура не бяха удостоверили присъединяване си във формата със смесените двойки. Двамата играха дружно за пръв път и те по сходство на противника на финала си позволиха загуба от семейство Балтови. При полуфиналите те се оправиха трагично над Искра и Симеон, които имаха превес в решителната част, но това не се оказа задоволително да доближат до последния мач. Във финалния двубой двете двете двойки си размениха по един сет и всичко трябваше да се взема решение в шампионски тайбрек. В него Мадлен и Адриан поведоха с 6:0, само че някак позволиха равнене на резултата. Това не ги демотивира, а в противен случай – стигнаха до шампионска точка, която също беше пропиляна, с цел да може да позволен цялостен поврат.

Ваня и Кирил за първи път станаха първенци при смесените двойки, а всички дуота получиха награди от Борн. Домакините бяха организирали и ваучер уикенд в Банско за един от всички участници, като томболата отреди той да отиде в Кирил Янков.

Всички състезатели получиха награди от Weekend Tour и Melli gel. Следващото събитие е след по-малко от две седмици в град Сандански, където феновете на аристократичния спорт ще имат опцията да се потопят в минералните извори на Интерхотел Сандански и поиграят обичаната игра. Повече информация за уикенд тур може да намерите на техния уебсайт www.weekebdtour.bg.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР