През уикенда обикновено всички търсим рецепта за бърз и лесен

През уикенда обикновено всички търсим рецепта за бърз и лесен ...

Рецепта за мързелив ванилов кекс.

През уикенда обикновено всички търсим рецепта за бърз и лесен десерт, на който да се насладим сутрин с кафето за закуска или пък за нещо, с което да зарадваме останалите членове на семейството. Често ни спира сложността и липсата на време, което е напълно нормално. Именно заради това сме подготвили една страхотна рецепта за най-лесния възможен кекс, който можем да спретнем. Най-хубавата част е, че става бързо и няма нужда да купуваме скъпи продукти. 
Продукти:
4 яйца

Най-лесната рецепта за кекс без яйца, който винаги става Най-лесната рецепта за кекс без яйца, който винаги става
Кексът е един от най-класическите и любими десерти, с които сме свикнали още от деца. Има хиляди рецепти за кекс, коя от коя по-вкусни,...
2 ч.ч. брашно
1 ч.захар
1 ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ванилия

Груби грешки при приготвянето на кекс Груби грешки при приготвянето на кекс
Кексът е любим десерт на малки и големи. Но често, въпреки старанието си, домакините не успяват да приготвят онзи пухкав и ароматен сла...
1/2 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Всичко се разбива и разбърква заедно в една купа. Изсипва се във форма за кекс. Пече се във фурната. 
Лесен трик, с който се разбира кога готвенето е изпечено: Проверете с клечка за зъби. Ако клечката за зъби лепне и има тесто по нея – има нужда от повече време във фурната. Ако излиза суха– може да изкарвате!
Можете да сервирате парчетата като ги поръсите с пудра захар или да ги поднесете залети леко с разтопен шоколад, който предварително сте стопили на водна баня.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com