През уикенда халфът на Арсенал Месут Йозил ще сключи брак

...
През уикенда халфът на Арсенал Месут Йозил ще сключи брак
Коментари Харесай

Йозил поема разноските по операциите на 1000 деца по света

През уикенда халфът на " Арсенал " Месут Йозил ще подписа брак с половинката си Амине Гюлше, само че това няма да бъде единственото незабравимо събитие за германеца. В навечерието на сватбата си футболистът разгласи, че ще помогне на 1000 деца по света, поемайки разноските по техни интервенции.

Йозил и половинката му даже приканват гостите на своята женитба да не носят дарове за младоженците, а да дарят пари на фондация, която да ги разпредели за деца в потребност. Футболистът прецизира, че средствата отиват за деца, които се лекуват от изгаряния, дисторция на крайниците и други проблеми.

Халфът на " Арсенал " поддържа фондацията BigShoe, като си партнира с нея от години. През 2014 година Йозил подари наградата си от спечелването на международната купа в Бразилия (240 хиляди паунда) за интервенциите на 23 бразилски деца.

" Като професионален футболист аз съм в привилегирована позиция. Затова апелирам всички, които имат опция да оказват помощ на деца в потребност и да се включат в една самодейност, която е близка до сърцето ми ", написа Йозил в обществените мрежи.

 Снимка от сватбата на Йозил.
© Reuters

Снимка от сватбата на Йозил.

" Много почитатели и другари ме попитаха какво желая за моята женитба, само че моето предпочитание и това на Амине е повече хора да се включат в даряването на пари ".

Йозил се включи и в акциите през 2016 година в Африка и преди година в Русия. " Сега имаме късмет да оказваме помощ на деца по целия свят ", посочи футболистът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР