През учебната 2023/2024 над 156 хил. ученици се обучават в

...
През учебната 2023/2024 над 156 хил. ученици се обучават в
Коментари Харесай

Над 156 хил. ученици се обучават в професионални паралелки

През образователната 2023/2024 над 156 хиляди възпитаници се образоват в професионални посоки, а техният брой се усилва с всяка минала година. Това стана ясно от думите на министъра на образованието и науката проф. по време на откриването на годишния учебен панаир на Националната търговско-банкова гимназия. Със събитието учебното заведение отбелязва своята 111-годишнина и 25 години от стартирането на план „ Интегративно практическо образование “.

„ Вече четвърт век вие действително променяте образованието с тази годишна самодейност “, акцентира проф.. По думите му сходни планове демонстрират връзката сред практиката и теоретичната подготовка и изгодите от компетентностно насоченото обучение.

С това, което вършиме, Вие образувате действителни умения, които ще са Ви нужни в утрешния ден за реализация в стопанската система, учредена на знанието. Още по-ценен е екипният дух, който виждам при подготовката на всеки от плановете Ви, и построяването на хрумвания, учредени на другарството, сподели още министърът.

Той пожела на учениците да не престават да работят със същата отдаденост и креативност, и да намерят своята реализация в България.

Националната търговско-банкова гимназия е учебното заведение с най-вече образователни предприятия в света – 64 формирования с повече от 800 годишно участващи възпитаници. На тазгодишното издание на панаира вземат участие всичките 64 формирования – 20 образователни банки, 6 образователни застрахователни компании и 38 образователни търговски компании с най-различен предметна активност. Те имат 43 ментори и спонсори – банки, компании, застрахователни компании от действителния бизнес, които обезпечават методическа и финансова помощ за работата по плана.

Министър Цоков прегледа щандовете на учениците, а те му демонстрираха кулинарни умения, бизнес проект за развиване на ветеринарна клиника, настоящ банкомат, преференциални кредитни линии, фитнес стратегии, поддръжка на мотоциклети и доста други. През тези 25 години, в които се развива планът „ Интегративно практическо образование “, тимове на гимназията са взели присъединяване допълнително от 100 интернационалните бизнес надпревари и панаири в Австрия, Германия, Испания, Съединени американски щати, Словакия, Финландия, Франция, Швейцария, Босна и Херцеговина, Латвия, Коста Рика. Спечелени са повече от 360 отборни и самостоятелни награди.

В днешното събитие присъединяване взеха заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева, началникът на РУО-София Ваня Кастрева и други

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР