През учебната 2018/2019 година програмата за финансова грамотност „Нашите пари“

...
През учебната 2018/2019 година програмата за финансова грамотност „Нашите пари“
Коментари Харесай

73 училища в България преподават финансова грамотност по CSR програмата на Visa


През образователната 2018/2019 година програмата за финансова просветеност „ Нашите пари “ на Visa ще бъде преподавана в 73 гимназии от цялата страна на 90 групи по 25-30 ученика. Тя е ориентирана към учениците от 9-11 клас и е създадена с отчитане на локалните характерности на българското обучение. Програмата „ Нашите пари “ дава образование лице в лице на младежите и ги учи по какъв начин да сформират персоналния си бюджет и да вършат рационален избор във връзка с финансите си посредством уроци в класове по финансова просветеност.

Успешно сбъднат с поддръжката на българските банки, курсът на образование следва особено създаден учебник, образователна тетрадка и методическо управление за учителя, покриващи основни финансови тематики като стопанска система, персонални финанси, бюджетиране, спестовни сметки, заеми, вложения и други Visa дава особено образование за учителите, които желаят да се причислят към програмата „ Нашите пари “. Последната самодейност, обвързвана с учителите, бе работилницата, който Visa организира в съдействие с просветителната платформа Академия Нике по време на конференцията „ Образование за бъдещето 2018 година “.

„ Наблюдаваме усъвършенстване от над 64 % на уменията за финансова просветеност на всички 1263 възпитаници в 49 учебни заведения, които посещаваха класовете „ Нашите пари “ през ​​предходната образователна година. Горди сме да забележим тези позитивни резултати и чакаме да отчетем още един доста сполучлив образователен интервал. Няма подозрение, че това е най-хубавата просветителна стратегия, която е еднообразно добре призната от учители, възпитаници и сътрудници ", сподели Красимира Райчева, управител на Visa за България.

Партньори на Visa по плана в дълготрайната стратегия са също ВУЗФ (Висше учебно заведение по обезпечаване и финанси), както и онлайн платформа за образователни видео уроци и извършения по разнообразни тематики - Ucha.se, на която са поместени поредност от видео уроци, обхващащи финансовите тематики, включени в учебника. Материалите по програмата са отпечатани от издателство „ Просвета “ и са създадени в сходство с високите стандарти за образователно наличие. Авторът е госпожа Красимира Толина – преподавател и учител по стопанска система с богат професионален опит.
През последните 20 години Visa развива и осъществя качествено финансово образование за потребителите в целия свят в съдействие с банки, сътрудници и държавни управления. Инициативата, която стартира в България, се причислява към световната стратегия „ Практически парични умения за живота “, която започва през 1995 година

Visa Inc. е международен водач в цифровите разплащания. Нашата задача е да свързваме света посредством най новаторската, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, като сътворяваме опция потребителите, бизнеса и стопанските системи да процъфтяват. Нашата съвременна световна мрежа за обработка на данни, VisaNet, подсигурява сигурни и надеждни разплащания в целия свят и може да обработва над 65 000 известия за преводи в секунда. Иновациите, които са непрекъснато във фокуса на компанията, са катализатор за бързия напредък на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата мощ за постигането на фантазията за безкешово бъдеще за всеки, на всички места. В интервала на преход от аналогов към цифров свят Visa посвещава своята марка, артикули, хора, мрежа и обсег на преобразяването на бъдещето на търговията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР