През цялото време страдаме, че България се смалява, а не

...
През цялото време страдаме, че България се смалява, а не
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да се погрижим България да е най-доброто място за децата ни |

През цялото време страдаме, че България се смалява, а не можем да се погрижим за децата, които още веднъж понасят най-силно удара от коронавирус ограниченията, съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов пред бТВ. Той разгласи, че идната седмица формацията ще има серия оферти точно в посока към грижа за децата.

" Като общество би трябвало съществено да се замислим. От другата седмица ще стартираме акция, която ще бъде фокусирана върху ограниченията, които би трябвало да вземе България, с цел да стане най-хубавото място за живеене на децата. Трябва да можем да се погрижим за децата си ", сподели Иванов.

Според него изходът от коронавирус рецесията е използване на такива ограничения, които да са предсказуеми за хората, да са осведомени и уверени в тяхната нужда. Той разясни, че още от началото на рецесията " Демократична България " предлага основно решение за справяне с нея - обмисляне и връзка.

" Още предходната година настоявахме имунизацията да бъде приоритет и да има връзка. Като видяхме, че бойкоборисовото държавно управление не го направи, при актуализацията на бюджета поискахме 10 млн. лева за информационна акция, с цел да могат хората да знаят какво се случва, а не в 5 часа вечерта да схванат, че на другия ден децата им ще си остана у дома и няма да вървят на учебно заведение. Това е безусловно неприемлив метод ", сподели той.

Попитан за решението на Конституционния съд за поданството на Кирил Петков, Иванов разяснява, че още от изборите на 4-и април в програмата на " Демократична България " е заложено премахването на конституционните ограничавания за двойното поданство. Той посочи, че президентската администрация би трябвало да изясни какви инспекции е правила на хората при назначението им за министри.

" България би трябвало да може да се държи като огромна страна. Бункерното мислене, в което би трябвало да се затворим и да бъдем затиснати, е мисленето, в което фигури като тази на Делян Пеевски могат умерено да си разиграват коня. Решението на Конституционния съд е такова, каквото е и чест му прави на Кирил Петков, че го приема ", сподели той. 

Движение за права и свободи се пробва да наложи фигурата на Делян Пеевски в огнището на българската държавност и конституционализъм, съобщи Иванов във връзка с борбата сред двамата във Велико Търново за изборите на 14 ноември.                                

" Моето място беше там да се изправя против него и да кажа: " Нито глас за Делян Пеевски! " и приканвам всички останали водачи на листи във Велико Търново да заемат виновна, ясна и гласна позиция в същия смисъл. Ние имаме дълга битка против този кръжец, който назоваваме " сараите " и който се занимава с корупция. Борбата ще продължи, какъвто и да е резултатът ", безапелационен е той.

Избори 2021!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР