През цялото време се опитвахме да не стигнем до ситуация,

...
През цялото време се опитвахме да не стигнем до ситуация,
Коментари Харесай

Денков за Радев: Отсега да се предпоставя, че ще има конституционна криза, ми се вижда несериозно

" През цялото време се опитвахме да не стигнем до обстановка, в която сякаш самостоятелни регулатори, се оказват политически оцветени. Отсега да се предпоставя, че ще има конституционна рецесия, ми се вижда несериозно ", съобщи министър председателят в оставка акад. Николай Денков откакто президентът Румен Радев им връчи досието с втория мандат, а те от своя страна я върнаха незабавно, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Има такава институция в други страни. Това не е измислено в България като конституционна структура. Каквото държавно управление назначи, освен това държавно управление ще работим ", добави Денков във връзка с новия механизъм, по който се сформира служебно държавно управление.

Премиерът в оставка напомни, че по време на разискванията за конституционните промени е имало концепция института на служебния кабинет да бъде напълно отстранен.

Денков уточни, че поддържа концепцията изборите да бъдат 2 в 1. Той обаче сподели, че решението е в президента и зависи от процедурите. " Аз съм безусловно уверен, че е най-добре изборите да бъдат две в едно. Първо, с цел да не се протака процедурата. Второ, да се спестят най-малко 100 млн. лв.. Оттук нататък към този момент зависи от процедурата. Зависи от мандатоносителя. Зависи от хората, които би трябвало да поемат длъжността на длъжностен министър председател. Тогава ще забележим по какъв начин ще работи ".

По-рано президентът Радев връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ПП-ДБ, само че те я върнаха незабавно с несбъднат мандат.

Президентът разкости ПП-ДБ при връчването на досието. Той направи изострен коментар: " Не знам дали осъзнавате какви процеси се отприщиха. Тесният кръг за оферти за министър-председател се съкратиха през днешния ден. Съчувствам ви ", добави Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР