През цялото време на последните преговори с ГЕРБ-СДС за правителство

...
През цялото време на последните преговори с ГЕРБ-СДС за правителство
Коментари Харесай

Петков: По време на разговорите не сме контактували с Борисов, след снощи не сме се чували с никого

През цялото време на последните договаряния с ГЕРБ-СДС за държавно управление не сме контактували с Бойко Борисов. Няколко пъти пробвах да направя връзка с него, само че той очевидно настояваше да поддържаме връзка единствено с преговорния екип. Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната " Кирил Петков в ефира на Би Ти Ви.

Ние бяхме оптимисти, нощес в 18 часа сътрудниците споделиха, че са подготвени да се върнат към първичната спогодба – ръководство с ротация на 9 месеца, и ние се съгласихме, сподели Петков.

Отстъпихме пред настояването Мария Габриел да е и външен министър с изключение на министър председател. Двамата с акад. Денков явно си имат доверие. Само три в света са такива случаи и това не е типично, само че отстъпихме, сподели Петков.

Но в 18 часа ни споделиха, че не могат да подпишат съглашението. В него става дума за идващите 9 месеца. Рестриктирахме плаващите болшинства, с цел да спрем тази процедура и да продължим да се срещаме всяка седмица и да се уговаряме какво вършим през идната.

При регулаторите като премахнахме всевъзможни квоти вършим процеса по промяната на управителните им органи може би по-бавен, само че по-отворен пред цялото общество. Те като че ли одобриха това, сподели още Петков.

Но ние искахме за службите да има промяна и това да се впише в съглашението. Колегите тук имаха проблем с фиксирането на точна дата за започване на промените, желаеха да има по-свободен текст. Ние сложихме дата 31 юни 2024 година за започване на промените в специфичните служби. Тяхната версия беше без точна дата. Чувството беше, че има още едно-две разяснения, само че след това се оказа, че не е по този начин, сподели Петков.

Според него нищо не допуска през днешния ден досието да се върне празна, имало още 7 дни да се схванат за всичко.

" Не сме се чували след снощните конференция с никого. Отивайки на избори с тази социология нищо няма да променим ", сподели Петков.

Той допусна, че изявлението на Асен Василев в 20 часа по Би Ти Ви нощес не е нещото, което е преляло чашата у ГЕРБ. " Според мен по-скоро са имали време да прочетат деликатно с водача си съглашението и са решили, че не им харесва ", сподели той.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР