През цялата следваща седмица ще бъде топло. Максималните температури ще

...
През цялата следваща седмица ще бъде топло. Максималните температури ще
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Жега и през септември, пак ще има 35 градуса

„ През цялата последваща седмица ще бъде топло. Максималните температури ще са до 36 градуса. На морето ще бъде идеално. И най-зиморничавите девойки ще се усещат удобно. 24 градуса ще бъде междинната температурата на водата по Черноморието ни “. Това сподели климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

По Южното Черноморие температурите ще са към 27 градуса. Хората могат да са на плажа от заран до вечер.

Във Варна максималните температури ще са до 29 градуса. Минималните се усилват до 23 градуса. Няма да има превалявания – единствено дребни облачета, посочи той.

В Русе максималните температури през идната седмица ще доближават 32 градуса. Времето ще е относително слънчево.

В Стара Загора през идната седмица температурите ще доближават 36 градуса. 23 градуса ще са минималните. Няма възможност за превалявания, посочи климатологът.

„ Този месец септември ще бъде по-топъл. Възможно е достигането до 35 градуса един път, само че през цяла седмица – надали “, изясни проф. Рачев.

„ На Мусала да вали сняг през август – няма нищо феноменално. Това през последните 30 години се е случило през всички десетдневия на август. Виждаме и топлото време, и валежното време. България демонстрира многообразие “, уточни той.

„ Пожарите на Хавайските острови са страшни. Това е разгром. Абсолютно всичко е унищожено. Хората влизат в океана, с цел да се спасят и ги прибират от бреговата защита “, разяснява климатологът.

„ На Хаваите са доста добре готови за пожари и пазят природата, само че несъзнателно хвърлено нещо или едно стъкло могат да провокират запалване и всичко гори като кибрит “, сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР