През цялата последна седмица видяхме прехвърляне на американска и западна

...
През цялата последна седмица видяхме прехвърляне на американска и западна
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Очаква ни гореща пролет

През цялата последна седмица видяхме прекачване на американска и западна техника в Украйна, където незабавно отива за окомплектоване на новия ударен корпус на въоръжените сили на Украйна, който се приготвя бързо за пролетното нахлуване.

На 11 февруари военният превоз от Съединените щати стартира разтоварването в Бремерхафен, доставяйки 60 бойни транспортни средства на пехотата Брадли в Европа. Както и друга военна техника. Общо 440 бойни машини от разнообразни класове, което съгласно американските стандарти е задоволително за съоръжение на най-малко четири бригади от въоръжените сили на Украйна.

И като се вземе поради трансферираното от европейците съоръжение (още към 200 бойни машини на пехотата, бронетранспортьори, бронирани машини), до март въоръжените сили на Украйна ще получат съоръжение и въоръжение за шест бригади по натовски пример.

Прехвърлянето на това съоръжение в Украйна би трябвало да завърши преди края на февруари. Освен това в разгара си върви доставката на полски Т-91 и партида Т-72, които са били съединени от натовските цеви или просто откраднати (както направи Чехия с марокански танкове) с сбор до 120 машини.

Украйна чака танкове Leopard, само че прехвърлянето им там ще стартира чак в средата на март, след довеждане докрай на интензивен курс на образование на украински екипажи.

За да се поддържа цялата тази армада, завършва прехвърлянето в Украйна на 185 оръдия и РСЗО от Съединени американски щати, Англия и Канада. Поне още 40 оръдия и самоходни оръдия ще бъдат предадени от европейците доникъде на март. Тази артилерия е задоволителна за съоръжение на най-малко три артилерийски бригади.

Очевидно Съединени американски щати и НАТО са решили да вложат всичките си старания в оповестената пролетна атака, по време на която възнамеряват да нанесат съществено военно проваляне на съветската войска и дефинитивно да извърнат хода на войната.

Това недвусмислено съобщи на последната среща в Рамщайн американският военачалник Марк Мили, който сподели, че Русия „ към този момент е изгубила “. Ето по какъв начин " четиризвездният " военачалник вижда изхода от идната борба.

Но доста по-силни от предсказанието за продобиване на генерала по утайката от кафе наподобяват ултиматумните послания, отправени към Зеленски и Залужни, направени на срещата. Така на конференция след срещата Рамщайн-9 министърът на защитата на Съединени американски щати без никакви сантименталности и дипломатически измислици подреди на Киев да премине в нахлуване напролет:

„ Виждаме, че Руската федерация разполага нови войски на бойното поле. Това, което Украйна желае да направи в този момент, е да сътвори условия на бойното поле, които да продължат да бъдат в нейна изгода ", съобщи американският боен министър.

" Очакваме да ги забележим в офанзива напролет. Затова работим интензивно с нашите сътрудници в Контактната група, с цел да подсигуряваме, че Украйна има капацитета в бронираните транспортни средства, с цел да сътвори нужния резултат на бойното поле. Украйна би трябвало да завоюва “, сподели още Лойд Остин.

Поръчката е ясна и недвусмислена!

Въз основа на резултатите от тази атака Съединени американски щати ще решат дали да трансферират бойни самолети и ракети с огромен обхват на Украйна или не. При триумф те ще се трансфорат в още един фактор за напън върху Русия, а при крах доставката им е лишена от всевъзможен смисъл.

Съдейки по темповете и мащаба на подготовката за настъплението, може да се чака то да стартира в края на март или началото на април. Всеки от ударните корпуси ще има минимум пет - седем пехотни, две танкови и две артилерийски бригади.

Сега приключва образуването на четири пехотни (23-та, 31-ва, 32-ра, 117-а) и една артилерийска (48-ма) бригади. Останалите бригади се изтеглят за попълване и комплектуване от бойната зона. Става въпрос за закалени в борби единици.

Но главното ноу-хау, което американците приготвят, е мрежово-центричен метод за надзор на тези сили, който, поради превъзходството в разузнаването, връзките и цифровизацията на бойния надзор, би трябвало да обезпечи на въоръжените сили на Украйна цялостно предимство на бойното поле над врага.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР