През цялата нощ продължи блокадата на Прохода на Републиката. Енергетици и

...
През цялата нощ продължи блокадата на Прохода на Републиката.
Енергетици и
Коментари Харесай

Миньори и енергетици протестираха през цялата нощ, министърът на енергетиката отива на среща с тях


През цялата нощ продължи блокадата на Прохода на Републиката.

Енергетици и миньори упорстват Плана за обективен преход на Стара Загора да бъде съгласуван с техните претенции.

Към този час митингът продължава и автомагистрала " Тракия " е блокирана край Стара Загора, а също и секторът от Подбалканския път при Гурково.

Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместител Красимир Ненов отиват при протестиращите енергетици и миньори през днешния ден, оповестиха от държавната пресслужба. Разговорите ще се проведат в 13 ч в постройката на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “. Поканени са представители на топлоелектрическата централа и на „ Мини Марица-изток “. Ще вземат участие също управленията на двете сдружения.

Премиерът акад. Николай Денков провежда среща с протестиращите енергетици и миньори на следващия ден, неделя, от 16 ч в Министерския съвет. Поканени са водачите на двата огромни синдиката – КНСБ и КТ „ Подкрепа “, ръководителите на Федерацията на самостоятелните синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “, в „ Мини Марица-изток “, в обособените рудници на „ Мини Марица-изток “ и в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, а също по този начин ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „ Енергетика “ и на синдикалните районни съюзи на КТ „ Подкрепа “ в Кюстендил, Перник и Стара Загора.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР