През цялата ми кариера в петролния бранш трябва да съм

...
През цялата ми кариера в петролния бранш трябва да съм
Коментари Харесай

Загуба на средства ли е обучението в лидерство?

През цялата ми кариера в петролния отрасъл би трябвало да съм участвал на съвсем дузина курсове и управителни стратегии, чиято цел е била да подкрепи растежа на лидерските ми умения в фирмите, за които надлежно съм работил. Докато доста от тях бяха занимателни и научих не малко за себе си, не бих споделил, че фирмите са постигнали някаква кой знае какъв брой прилична възвращаемост на вложенията си.

Причината за това е, че въпреки едно еднократно образование да може да добави стойност, тази стойност бързо понижава, в случай че не се поддържа от среда, която освен поддържа, само че също по този начин предизвиква развиването на водачеството.

Според едно проучване на " Делойт " (Deloitte), компании, които внедряват съответните достижения на водачеството в своите всекидневни работни процеси, осъществят до 37% по-високи доходи на чиновник и 9% по-висока брутна облага... и това е единствено началото.

Като се има поради, че фирмите харчат милиарди за развиването на своите водачи, бихме си помислили, че надали друг проблем е изцяло решен. Въпреки това, отново съгласно " Делойт ", 46% от бизнес водачите настояват, че нямат поддръжката да водят променящта се и разнообразна работна мощ, и изключително хората от така наречен " милениум потомство ", които не имат вяра, че те се развиват като водачи. А това не вещае нищо положително за бъдещето.

Разработени са десетки нови модели за " зрялост " на водачите, съгласно които предизвикването идва от разбирането по какъв начин и до какъв брой водачите се развиват. Лидерите се нуждаят от разнородни способи на образование, които включват официално образование и образование на работното място, образование със и от всеки различен и съответните принадлежности за това.

Интересното е, че най-важният детайл се оказва експозицията към сътрудниците и противоположната връзка с клиентите, новите контексти и обществените мрежи. Въпреки това съвсем 84% от фирмите употребяват основно формалното образование за развиване на своите водачи и лидерските им качества. Повечето експерти считат, че доста неща не са наред с формалните стратегии за водачество – в действителност те са част от холистичен метод, само че казусът е, че все пак те постоянно са единственият метод.

И по този начин, какво друго могат да създадат фирмите, с цел да основат среда, която да подсигурява, че вложенията им в развиването на водачеството не се губят и че в последна сметка ще имат прилична възвръщаемост.

Ето някои значими съгласно мен области, върху които би трябвало да се съсредоточат фирмите:

1.Дефиниране модела на водачество

Всяка компания би трябвало да има ясна лидерска рамка, която да изяснява какъв е нейният лидерски модел, какво може да се чака от водачите и какви водачи се чакат от другите. Този модел освен би трябвало да е явен, само че би трябвало да бъде оповестен ясно, тъй че компанията да има едно общо схващане за водачеството.

Това несъмнено освен би пособие на водачите, само че ще разреши на компанията да ги държи виновни за това, че са водачи.

Добра процедура в петролния отрасъл (но не само) е доста от водещите компании да показват топ 10 чиновници всяка година, които са разпознати като ролеви модели за типа водачество и надлежно компанията да се стреми да предизвиква в границите на структурите си, другите да им подражават.

2. Покажете вашите водачи на други такива

Докато можете да научите доста за един курс, можете да научите още повече, в случай че работите в тясно съдействие и гледате или говорите с други водачи в деяние. Опитайте да организирате лидерски продан, където постоянно да се събират вашите водачи, с цел да споделят провокациите, пред които са изправени, и да научат по какъв начин другите са се справили с тях.

Привличайте външни водачи и представители, с цел да говорите за промени в управлението или по какъв начин хората го вършат в други компании. Лидерството е пътешестване, а не дестинация, а положителните ръководители непрестанно се учат както от книги, по този начин и от курсове, само че най- към този момент и от един различен. Тези типове полемики разрешават на хората да навлязат в доста тематики, да схващат подтекста и да трансформират нещата доста по-добре,

3. Подпомагане на просвета на вдишване на риск

Фирмите, които имат положителни рискови култури, постоянно са най-иновативните и нововъведенията оказват помощ да се подтиква конкурентно преимущество. Не приказвам за хазарт обаче! Става въпрос за основаването на среда, в която хората се усещат сигурни да приказват, да споделят нови хрумвания, да оспорят сегашните способи на мислене. Когато поемат риск да не се тормозят от уволняване или наказване. Уверявам ви, чувството за сигурност е извънредно значимо и то дава опция да се създадат чудеса. Ако вашите хора обаче не се усещат удобно, говорейки за нови / разнообразни хрумвания, вероятността да ги ползват ще е сведена до нула.

4. Създайте платформа за шерване на познания

Живеем в ера на обществените мрежи и платформи, където доста хора са привикнали да употребяват инструментите им за взаимна работа, да споделят информация и да могат да се свързват и да потърсят помощ или поддръжка. Тези видове платформи могат да се употребяват, с цел да се насърчат водачите да споделят своите мисли и хрумвания, да споделят опита си и да си оказват помощ взаимно в развиването си. Лидерството не е соло спорт, само че постоянно водачите са оставени на личните си средства. Разполагането с подобаващите принадлежности може да им разреши да ги употребяват като поле за разискване на въпроси и евентуални решения, като ги усъвършенстват, с цел да усилят оптимално въздействието и резултатите си.

5. Създайте мощно съдействие сред HR и бизнес

Като се има поради, че с цел да се реализира изгода, развиването на водачеството би трябвало да бъде вградено в бизнеса, тогава би трябвало да има мощно съдействие сред бизнес водачите и водачите в региона на човешките запаси. Те би трябвало да работят в тясно съдействие за дейностите по водачеството. Развитието на водачеството не може просто да се възприема като тематика на човешките запаси. Важно е както индивидът, по този начин и бизнесът да имат идентична визия какво е водачеството и да се поддържат взаимно.

В една от фирмите, в която работех, това не беше по този начин, а резултатът беше, че отдел запаси сътвори скъпа стратегия за развиване на водачи, която не беше единствено загуба на време и пари, само че и демотивираща. Хората, които присъствахме в курса, смятахме, че това е ужасно, само че не отразява нито една от актуалните управителни практики и че множеството хора, които работят в този жанр, са се отказали на даден стадий.

Развитието на водачеството е от решаващо значение за развиването на бизнеса и растежа и би трябвало да се направи повече, в сравнение с просто да се харчат пари за реализиране на обучителен курс. Това е единствено едно парче от пъзела.

За да бъдем в действителност сполучливи, би трябвало да вграждаме развиването на водачеството в ежедневния бизнес.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР