През цялата ми кариера съм била водена от чувството за

...
През цялата ми кариера съм била водена от чувството за
Коментари Харесай

Демографската криза и правата на жените сред приоритетите на Невяна Митева

През цялата ми кариера съм била водена от възприятието за дълг. Така претендентът за вицепрезидент Невяна Митева аргументира решението си да се включи в конкуренцията за " Дондуков " 2.

" Решението да се кандидатирам за вицепрезидент е значимо и отговорно към фамилията ми. След като получих тяхната поддръжка, желаех среща с проф. Герджиков. Разбира се, аргументът, че персонално той ми се обади и личността на професора също повлия при взимането на това решение. През цялата ми кариера – и в спорта, и във военната специалност, съм била водена от възприятието за дълг и през всички тези години това възприятие не ме е напускало. Именно този мотив също повлия да взема това отговорно решение – да се включа в конкуренцията за президент и вицепрезидент на Република България “, посочи тя.

За да израсна такава, каквато съм - с моите достижения за България, с това, което съм съдействала за разпространение на политиките за равнопоставеност на дамите и мъжете на национално и интернационално равнище, всеки един български жител ми е оказал помощ, страната ми е пособия. Сега е моментът да им благодаря - посредством това решение. Държавата има потребност да се сплоти в полза на българския жител, добави Митева.

Заяви, че персонално се познава с президента Румен Радев, а на въпрос подготвена ли е да излезе на спор с него, отговори: " Готова съм в името на България да направя доста съществени крачки в доста сфери. И да дам платформа и опция за разговор, без да излизаме от рамките на конституционните пълномощия ".

Изготвянето на политики за справяне с демографската рецесия е водеща идея за Невяна Митева.

" България се топи. Това не е просто демографска рецесия, това е демографска покруса! Това за мен е общонационална идея. "

Темата за равнопоставеността сред мъжете и дамите е другата тематика, която ще бъде пренесена в президентската институция, добави Митева.

" Това за мен не е единствено интернационална тематика, която би трябвало да пренесем в България, това е тематика, която е идея за мен. Свързана е това повече наши ръководители да схванат, че не могат да се лишат от половината от популацията на България единствено тъй като са дами. Така губим капацитета, по този начин губи развиването на нашата страна, по този начин губи цялото човечество ", сподели Митева.

Невяна Митева разяснява и българската позиция по тематиката Република Северна Македония, която дефинира като дейна и поредна. Митева изрази вяра съседката ни по-бързо да признае културно-историческата, само че и духовната съгласуваност сред двете страни.

По отношение на ролята на президентската институция в преодоляването на рецесията, породена от COVID-пандемията, претендентът за вицепрезидент заяви, че е имунизирана и прикани повече жители да се включат в имунизационния развой.

" Ние се топим, а в същото време имаме вяра на подправени вести непрестанно, че науката е нещо нездравословно за нашето здраве. Не, аз се поверявам на българския доктор и поучавам всеки български жител да се посъветва и да се убеди ", добави претендентът за вицепрезидент.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР