През цялата кампания много ясно сме казали, че не можем

...
През цялата кампания много ясно сме казали, че не можем
Коментари Харесай

Христо Иванов: Позицията ни е непроменена, няма да подкрепим...

През цялата акция доста ясно сме споделили, че не можем да подкрепим ръководство с мандат на Българска социалистическа партия. Тази наша позиция остава непроменена.

Това съобщи ръководителят на ПГ на „ Демократична България “ във връзка на решението на президента да връчи третия изследователски мандат за левицата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Не виждам Българска социалистическа партия да имат ясна стратегия, която да позволи проблемите, които слагат българските жители. От тази позиция става неизбежно отиването на избори. Предсказах го и в нощта на изборите, когато споделих, че този парламент може да „ издими като влажен фас “. Виждаме, че в зала се прави повече предизборна акция, в сравнение с законодателство “, счита Христо Иванов.

Той разяснява и признатите на Правна комисия законови промени, закриващи профилираните съд и прокуратура, което провокира недоволството на прокурори, към което се причисли и ръководителя на държавното обвиняване Иван Гешев.

„ Всеки има право да стачкува. Първо – този митинг е следващият, проведен административно от прокуратурата. Време е българските прокурори, в случай че желаят обществото да им има доверие да упражняват голямата си власт, да покажат същинска самостоятелност, в това число от йерархията, която ги провежда. Аргументът, че разискването на законодателство в Народното събрание е интервенция в правосъдната власт, демонстрира надълбоко недоумение на ролята на Народното събрание в една демократична страна “, счита Христо Иванов, който дефинира магистратския митинг като „ административно мероприятие “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР