През целия следобед в Специализирания съд има заседание, на което

...
През целия следобед в Специализирания съд има заседание, на което
Коментари Харесай

Продължава заседанието на Специализирания съд за мярката на Десислава Иванчева

През целия следобяд в Специализирания съд има съвещание, на което би трябвало да се дефинира мярката за неотклонение на кмета кмета на регион Младост Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова, както и на някогашния кмет на региона - Петко Дюлгеров. Прокуратурата изиска непрекъснат арест. Обвинената в корупция Иванчева описа своята версия за случилото се. Вижте във видеото повече в директното включване на Явор Симов с последни вести какво е решението на съда, какви са причините и какво излезе нескрито по този случай през днешния ден.

Все още няма решение на Съда за мярката за неотклонение. Съдът към този момент се обосновава в своята преценка за взимането на решението, което ще разберем до минути. До момента това, което съдът прави оценка като доказателства, са единствено свидетелските показания на този стадий на досъдебното произвеждане и на следствието са свидетелските показания на предприемача Александър Ваклин, брачната половинка му, както и медиаторът Петър Дюлгеров.

Според Съда свидетелските показания съответстват, а те са на назависими очевидци. Като вторични доказателства Съдът възприема и свидетелските показания на един от чиновниците на КОНПИ, защото се оказва, че той е имал позволение от Съда за потребление на СРС-та. Разрешение за потребление на съда по няколко от членовете е обещано при започване на февруари.

Малко преди този момент в днешното съвещание на влизане в залата кметът на регион " Младост " сподели, че против нея е изработен скрит план и че всичкото това е нагласено.

 Десислава Иванчева: Не са ми светели ръцете, парите не бяха в мен, а в колата Десислава Иванчева: Не са ми светели ръцете, парите не бяха в мен, а в колата
Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме желали и не сме получавали. Това сподели пред публицисти кметът на регион „ Младост “ Десислава Иванчева. Тя бе д...

До момента не са показани направени материални доказателства от СРС-тата, само че съдията сподели, че стадият е прекомерно ранен и предметът на съвещанието не е проучване на делото по значително, а установяване на ограниченията за неотклонение.

Основното нещо, поради което се образуваха дебатите в Съдебната зала, са откритите пари и анализът на ръцете, дали тримата обвинени са се докосвали до парите. Адвокатите настояват, че за потреблението на тези пари и тяхното белязване няма издадени позволения за СРС-та.

Разрази се и спор дали самите пари - предмет на закононарушението, са към момента в доказателствената маса на делото, тъй като съгласно юристите с протокол на чиновник от КОНПИ те са били върнати на предприемача Александър Ваклин, а пък съгласно Прокуратурата тя не ги е давала. Адвокатите репликираха прокурорите, че в действителност Прокуратурата не ги е давала, а ги е върнал чиновник на КОНПИ. Това дали е правилно или не, ще стане ясно на по-късен стадий в правосъдното съвещание.

 Адвокатите на Иванчева: Не е имало позволение от съда да бъдат белязани парите Адвокатите на Иванчева: Не е имало позволение от съда да бъдат белязани парите
Продължава съвещанието на Специализирания углавен съд, който би трябвало да дефинира мярката за задържане на кмета на регион "Младост " Десислава Иванчев...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР