През целия ден се очаква да има краткотрайни, в отделни

...
През целия ден се очаква да има краткотрайни, в отделни
Коментари Харесай

Вчерашните порои ще са нищо в сравнение с това, което ще се изсипе в четвъртък в 21 области на страната (КАРТА)

През целия ден се чака да има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Възможни са и градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад, основно в Дунавската низина ще се усили и с него ще нахлува по-хладен въздух.

Максималните температури ще са най-вече сред 22° и 27°, в София към 20°. Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месец юни (946 hPa) и ще остане без основна смяна.

И над планините облачността ще е забележителна. Ще има краткотрайни превалявания, тук-там съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. В обособени региони, основно в Рило-Родопската област, преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 14°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в обособени региони съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток, само че след обяд ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е сдържан. Максималните температури ще са 22-27°. Температурата на морската вода е 19-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Жълт код за значителни превалявания и гръмотевична интензивност е разгласен за през днешния ден в 21 области - Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Русе, Търговище, Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен.

Какво ще е времето по дни и часове към този момент може да видите в най-новата графа на БЛИЦ, в която ще ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР