През целия ден с ракети и дронове бяха атакувани различни

...
През целия ден с ракети и дронове бяха атакувани различни
Коментари Харесай

Втори ден на масирани руски удари срещу Украйна

През целия ден с ракети и дронове бяха атакувани разнообразни цели в цялата страна. В цели се трансфораха най-вече енергийни обекти. Много региони останаха без електричество. Местните управляващи дефинират обстановката като " извънредно комплицирана и тежка ". Говорителят на съветското военно министерство удостовери, че Москва нанася удари и заяви, че " задачата е реализирана ", и че " всички набелязани цели са били изумени ".

За Украйна денят стартира със сирени. В 230-я ден от войната животът подземен става още веднъж действителност за жителите на страната. В Киев бункерите, мазетата и метростанциите започнаха да се препълват с хора.

Въздушни удари раздрусаха Запорожие рано сутринта. Ракети поразиха учебно заведение, болница и жилищни здания. 12 ракети С-300 са били изстреляни против града. Атаката продължи към 40 минути. В резултат на нападението са лумнали пожари. Съобщава се за минимум една жертва. Ракета паднала и върху магазин за коли.



С-300 са проектирани като ракети " земя-въздух " с огромен обхват. Военни специалисти оповестяват, че Русия все по-често прибягва до модифицирани версии на оръжието, с цел да поразява наземни цели. На 60 километра от град Запорожие - в Запорожката атомна централа, която е под съветски надзор е бил похитен заместник-директора. Той бил отведен от съветските военни на незнайно място.

В цели се трансфораха и енергийни уреди в Лвов - западния украински град, който до през вчерашния ден беше считан за едно от безвредните места в Украйна. Тази заран градът бил разтресен от 3 мощни детонации. Ударите оставиха огромна част от Лвов без електричество. На места е прекратено и водоснабдяването.

Енергийни обекти бяха атакувани и в централната Днепропетровска област. Голяма част от региона е без ток. Местните управляващи вкараха режим на тока, с цел да продължи работата в лечебните заведения, превоза и институциите.

На юг - украинските управляващи оповестяват, че са съумели да смъкват дронове-камикадзе в Одеска област и Николаев. Губернаторът на Николаевска област прикани жителите да не напущат убежищата си.

На югозапад - във Виница с дронове е била атакувана топлоцентрала.

Заради ударите проблем с електричеството има и в Киев. Властите там вкараха режим на тока. В разнообразни квартали той ще бъде спиран за 4 поредни часа.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР