През целия ден може да следите изборни резултати - за

...
През целия ден може да следите изборни резултати - за
Коментари Харесай

Резултати от местните избори - в телефона ви през целия ден

През целия ден може да следите изборни резултати - за София, Пловдив и Плевен - където и да сте - тук и тук.

Председателят на Централната изборна комисия Стефка Стоева е на мнение, че е обикновено резултати от гласуването да бъдат съобщавани през целия избирателен ден, а не едвам след края му. Според нея законът би трябвало да позволи това. Този коментар тя направи в изявление в края на септември месец. И за тези избори обаче партиите не направиха нужните ремонти в Избирателния кодекс, с цел да обезпечат бистрота на вота и за гласоподавателите. Напротив по-големите ограничавания, които те (ГЕРБ, Движение за права и свободи и Патриотите) вкараха съвсем скрито в последния миг преди европейските избори през май тази година, останаха. И никоя политическа мощ не провокира нов спор в месеците по-късно.

Позицията на " Дневник " постоянно е била за бистрота на данните . След като партиите имат достъп до предварителните резултати и могат да работят по отношение на тях - за какво гласоподавателите да нямат. Още повече, че политиците очевидно не желаят гласност на тези данни, каквото и да споделят - не вършат промени. Те наблюдават данните през целия ден, те са и тези, които могат да провеждат последователи по кое време и какъв брой да гласоподават.

Затова " Дневник " още веднъж ще даде достъп до предварителни данни, само че и ще спазим рестриктивните мерки на закона - ще следим данни за София, Пловдив и Плевен.

Тези от вас, които желаят да знаят - последвайте " Дневник " в обществения чат във Viber, с цел да сте осведомени първи и елементарно. Както и в канала ни в YouTube.

Ако решите - може да разпространявате данните и във " Facebook ", и Туитър и други сходни ", тъй като за персонални страници и блогове рестриктивните мерки не важат и не нарушавате закона.

Вярваме в правото ви да знаете и да сте осведомени.
И когато гласувате.

Всичко за изборния ден - тук.
Какво е значимо да знаете за гласуването - тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (266)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР