През целия ден днес ще е предимно слънчево. В следобедните

...
През целия ден днес ще е предимно слънчево. В следобедните
Коментари Харесай

Мъките на плажуващите и през днешния слънчев и горещ ден ще са огромни

През целия ден през днешния ден ще е най-вече слънчево. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, основно над планинските региони в Западна България и Родопите, само че ще е съвсем без превалявания, гласи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Ще продължи да духа слаб, в Дунавската низина и източните региони до сдържан вятър от изток-североизток. Температурите ще останат без основна смяна и оптималните ще са най-вече сред 30 и 35 градуса, в София - към 29 градуса.
Над Черноморието ще е слънчево с до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

БЛИЦ напомня, че това е нестихващото от дни мощно неспокойствие, при което се образуват извънредно рискови подводни течения и къпането е неразрешено. Мъката за летовниците е цялостна, тъй като при огромен зной на плажа не може да се влиза в морето, а тези които се престрашат, макар възбраните, рискуват живота си.
Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че вероятността за временен дъжд е дребна. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Температурите ще останат без основна смяна, оптималната на височина 1200 метра ще е към 24 градуса, на 2000 метра - към 17 градуса.
В петък ще бъде най-вече слънчево, със слаб, в източните региони до сдържан североизточен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 31 и 36 градуса. В събота в следобедните часове ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места в Западна България е допустимо кратковременно да превали.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР