През целия 9-месечен период бъдещите майки трябва да се посъветват

...
През целия 9-месечен период бъдещите майки трябва да се посъветват
Коментари Харесай

Могат ли бременните да пият витамини без лекарско предписание?

През целия 9-месечен интервал бъдещите майки би трябвало да се посъветват с лекаря си дали да одобряват витамини и хранителни добавки

Има ли проблем за бременните да пият витамини?

През бременността организмът изпитва нараснала нужда от хранителни субстанции, витамини и микроелементи. Калорийният банкет би трябвало да се усили с 300 ккал, т.е. със 17% на ден. Смята се, че пълностоен и уравновесен хранителен режим може да достави задоволително витамини и белтъчини, които да задоволят потребностите на майката и на плода.

За усилване на имунитета при епидемии и пролетна отмалялост лекарят може да предпише добавка на витамини и микроелементи в строго избрани количества.

Няма по какъв начин да се предозират признатите с храната витамини, само че това е
изцяло допустимо при приложимост на таблетки. Затова бременните не трябва да вземат даже най-безобидни хранителни добавки превантивно, без категорично да са посъветвани от доктор.

Фолиевата киселина е изключително значима за развиването на нервната система на ембриона

Тя наложително би трябвало да се приема в допълнение през ранната бременност, най-малко до 12-ата гестационна седмица.

Препаратите, които съдържат желязо, се заобикалят до 12-ата гестационна седмица, тъй като могат да провокират гадене и повръщане. Микроелементът би трябвало да се приема в допълнение през втората половина на бременността.

Недостигът на цинк би могъл да повлияе отрицателно върху растежа на бебето. С йода е нужно изключително внимание – остатъкът му крие риск от развиването на гуша при новороденото, а неналичието му може да докара до интелектуално закъснение.

Витамин А е значим за зрението и за растежа на плода

От спомагателен банкет на В12 нормално се нуждаят вегетарианки-те, защото растителната диета е извънредно бедна на този значим за кръвните кафези витамин. И при другите дами обаче огромното количество витамин С може да докара до недостиг на витамин В12, защото пречи на усвояването му.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР