Глобалните продажби на билети за „Барби“ достигнаха 1 милиард долара за първи път в историята за жени режисьори

...
През трите седмици от дебюта си по кината, Барби“ надхвърли
Коментари Харесай

През трите седмици от дебюта си по кината, „Барби“ надхвърли 1 милиард долара глобални продажби на билети, отбелязвайки исторически момент за филма индустрия, тъй като става първият филм, режисиран единствено от жена, който постига този крайъгълен камък в боксофиса.

Грета Геруиг, която режисира "Барби", се присъединява към малка група хора, които имат единствената режисьорска заслуга за филм с милиарди долари в историята на Холивуд. Сега тя държи боксофис рекорда за жени режисьори, който Пати Дженкинс за последно постави с „Жената чудо“ през 2017 г. Този филм спечели над 800 милиона долара.

„Барби“ спечели около 1,03 милиарда долара в световен мащаб като в неделя, според Box Office Mojo. Феминисткият филм, който Геруиг режисира и е сценарист, след като преди това получи номинации за Оскар за по-ранните си филми "Lady Bird" и "Little Women", вече счупи един голям рекорд. Това беше най-големият дебютен уикенд за жена режисьор, според главния редактор на Fandango Ерик Дейвис.

отиде при "Oppenheimer", който добави 28,7 милиона долара от 3612 локации в Северна Америка, довеждайки общата сума за вътрешния пазар до 228,6 милиона долара. Само за три седмици биографичният филм за Дж. Робърт Опенхаймър с участието на Килиън Мърфи се превърна в най-касовия филм с рейтинг R за годината (изпреварвайки „John Wick Chapter 4“) и шестия най-голям за годината като цяло, изпреварвайки „Ant- Man and the Wasp: Quantumania."

"Oppenheimer" също отбеляза забележителност, преминавайки 500 милиона долара в световен мащаб за три седмици. Неговата световна печалба в момента е 552,9 милиона долара, което го поставя пред "Дюнкерк", който достигна 527 милиона долара през 2017 г. и се превърна в петия най-голям филм на Нолан в историята. Освен това вече е сред четирите най-касови биографии (компанията включва "Бохемска рапсодия", "Страстите Христови" и "Американски снайперист") и най-големият филм за Втората световна война на всички времена.

“Teenage Mutant Ninja Turtles” на Paramount остана на четвърто място с около 28 милиона долара от 3858 кина в Северна Америка. От премиерата в сряда, филмът, който се радва на отлични отзиви (96% от Rotten Tomatoes) и резултати от публиката, е спечелил 43,1 милиона долара.

„Това е един от онези филми, които носят радост на много поколения“, каза Крис Арънсън, президент на Paramount за вътрешно разпространение. „Мисля, че трайната популярност на „Костенурките“ показва истинските си цветове. И не е имало анимационен филм от осем седмици и няма да има друг до осем седмици, което е чудесно за нас.“

< p>„Костенурките“ струва 70 милиона долара за продуциране и включва звезден гласов състав, който включва Джаки Чан, Айс Кюб, Пол Ръд, Айо Едебири и Сет Роугън, които са продуценти и съавтори на филма, който се опира на „тийнейджърския“ аспект на костенурките.

„Барби“, „Опенхаймер“ и дори изненадващият хит срещу трафика на хора „Звукът на свободата“ (сега на $163,5 милиона и изпреварва „Мисията невъзможна 7“) помогнаха за подхранването на бум в боксофис, донасяйки много милиони повече от очакваното и помагайки да се компенсират болките, причинени от някои летни разочарования.

„След „Светкавицата“, „Индиана Джоунс“ и до известна степен „Мисията невъзможна“ хората казваха, че лятото е разочарование. Но все още не е свършило“, каза Пол Дергарабедиан , старши медиен анализатор за Comscore. „Ще имаме лято, което ще премине на висок тон.“

Но моментът на триумф за индустрията вероятно ще бъде кратък, ако студиата не успеят да постигнат споразумение с поразителни актьори и писатели скоро. Календарът на есенните премиери вече стана по-тънък, като някои студия избутаха филмите за 2024 г., вместо да се опитват да ги популяризират без филмови звезди.

Sony планираше да пусне своята вдъхновена от PlayStation истинска история „Gran Turismo“ в кината в цялата страна следващия петък, но сега ще го разгръщаме бавно в продължение на две седмици, преди да стане широко на 25 август. Мисленето? Ако филмовите звезди не могат да рекламират филма, може би публиката може.

„Трябва да бъдем реалисти“, каза Дергарабедян. „Ние сме на този емоционален връх от филми, които се справят толкова добре, но трябва да смекчим ентусиазма и оптимизма си с факта, че стачката създава много несигурност. Колкото по-дълго продължава, толкова по-дълбоки стават проблемите. Но публиката се изказа и обича да ходи на кино."

Прогнозни продажби на билети за петък до неделя в кината в САЩ и Канада, според Comscore. Окончателните вътрешни данни ще бъдат публикувани в понеделник.

1. „Барби“, 53 милиона долара.

2. „Meg 2: The Trench“, 30 милиона долара.

3. "Опенхаймер", 28,7 милиона долара.

4. „Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem“, 28 милиона долара.

5. „Имение с призраци“, 9 милиона долара.

6. "Sound of Freedom", 7 милиона долара.

7. „Мисията невъзможна — Мъртво разплащане, част I“, 6,5 милиона долара.

8. „Говори с мен“, 6,3 милиона долара.

9. „Rocky Aur Rani Kii Prem Kahaani“, 1,5 милиона долара.

10. „Индиана Джоунс и циферблатът на съдбата“, 1,5 милиона долара.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР